Guldjakt på Mantorp Park

Publicerad 24 september 2009, 11.47 av WestCoast Racing.

Det är finaldags i STCC i helgen och ny guldjakt för WestCoast Racing. Teamet har tagit flest teamsegrar den här säsongen vilket redan gett 400,000 kr i prispengar. Med bara fem poäng upp till förstaplatsen har WestCoast Racing chans att ta andra raka teamguldet.

– Vi ska bara fortsätta jobba på, kämpa och köra för guldet, säger Dick Jönsson-Wigroth. Det är det vi åker till Mantorp för att göra, det är bara fem poäng upp och vi har två förare som inte har någonting att förlora och alltid är snabba på Mantorp.

I förarmästerskapet är chanserna små men inte försvunna vad gäller SM-guldet. Richard Göransson och Robin Rudholm har båda tjugo poäng upp till ledningen med 20 poäng att köra om i helgen.
– Chansen är minimal men den finns och jag kommer att ge allt, säger Robin. Det krävs att antingen jag eller Richard vinner båda racen och de andra två nollar. I teammästerskapet har vi däremot grymma förutsättningar att ta hem teamguldet och det kör vi för. Vi ska inte åka därifrån utan det guldet.

Richard Göransson instämmer med sin teamkamrat och har en klar målsättning för helgen.
– Jag ska ha en kul racedag och vinna race, säger han bestämt. Chansen att vinna förarguldet är försvinnande liten så jag kommer helt utan finalnerver. Jag ska ta min sjätte raka SM-medalj och vi ska ta hem teamguldet. Det blir en bra avslutning på ett tufft år.

Senaste nyheterna