Sista racet med TOOLS men första racet för 2010

Publicerad 22 september 2009, 10.18 av WestCoast Racing.

Samarbetet med TOOLS har varit en stor framgång för TOOLS, WestCoast Racing och svensk motorsport. Sportsligt har det genererat två guld och två silver de senaste två säsongerna. Nu när det tredje och sista samarbetsåret löper mot sitt slut jagas nya guld.
– Vi har ett treårsavtal med TOOLS och det löper nu ut. För oss påbörjas jakten på en ny samarbetspartner. I samma sekund som vi korsar mållinjen i årets sista race riktar vi blickarna mot 2010, säger teamchefen Dick Jönsson-Wigroth.

Stefan Lind, VD för TOOLS Sverige, är mycket nöjd med det samarbete som inleddes tillsammans med WestCoast Racing för tre år sen. Kommersiellt har kännedomen om TOOLS varumärke ökat med 40 % och över 20 000 gäster har tagits emot av WestCoast Racing och TOOLS ute på racingbanorna.
– Vi har uppnått de mål vi satte upp 2006, säger han. Vi har nu tagit beslutet att inte teckna ett nytt sponsoravtal och finalen på Mantorp Park blir därmed vårt sista race. Vi är tacksamma för denna tid och för alla som bidragit till framgångssagan, inte minst teamet med Dick Jönsson-Wigroth och förarna i spetsen.  Vi har tillsammans satt en ny standard inom motorsport i Sverige vilket vi hoppas ska vara till nytta för WestCoast Racing i framtiden. Vi önskar dem stort lycka till i finalen och i framtiden.

WestCoast Racing är sedan femton år tillbaka ett av Sveriges mest framgångsrika racingteam och företaget har samtidigt utvecklats till ett erfaret eventföretag. Nu är planerna för nästa säsong i full gång där Richard Göransson redan är klar för en fortsättning.
– Vi arbetar intensivt med planerna för nästa säsong och om vi ska köra i Sverige eller utomlands, säger Dick Jönsson-Wigroth. Vi har ett mycket framgångsrikt samarbete med BMW sedan 1995 och efter sex SM-guld som BMW-team är vi oerhört laddade att öka den guldskörden i STCC. Vi har också långt gångna planer på att tävla utomlands men det är enbart önskemål från en ny samarbetspartner som kan få oss att helt lämna STCC som håller en internationellt sett mycket hög klass, avslutar han.

Senaste nyheterna