Dubbla klassegrar på Ringen för Richard

Publicerad 21 juli 2009, 12.09 av WestCoast Racing.

Richard Göransson hade en perfekt helg i Tyskland och tog två klassegrar i ett och samma race i två olika bilar när han körde 6-timmars på Nürburgring.

Richard körde för Schubert Motorsport och delade teamets BMW 320 Diesel med Martin Öhlin och teamchefen Torsten Schubert. Richard körde också den nyutvecklade BMW M3 GT4 för teamet tillsammans med Claudia Hürtgen och Jörg Viebahn. Båda bilarna kvalades in i pole av Richard som i racet sen var med och körde båda bilarna till varsin klasseger. Richard körde en lång första stint med Dieseln, hela 2 ½ timme, och han körde sen den avslutande stinten på 1 timme och 40 minuter i GT4:an och tog den i mål. Under den stinten körde Richard ikapp nästan hela Dieselns försprång och i mål skiljde det bara 1,6 sekunder mellan de båda teambilarna.

Richard hann också med att sätta båda bilarnas bästa varvtid under racet. Klassegrarna var självklara och även totalresultatet blev bra för bilarna där Dieseln slutade på en 14:e plats totalt, bilens bästa totalplacering i ett VLN-race hittills. GT4:an slutade på en 15:e plats, även det var bilens bästa totalplacering i ett VLN-race.
– Det här var en riktigt grym och kul helg i Tyskland, mer sådant, sa Richard som nu tar välförtjänt semester.

Vann racet gjorde än en gång Mantheys Porsche 997 RSR, en bil som är svår att slå på Nordschleife och numera tillhör en av banans många legender.

Senaste nyheterna