Strategin höll, viktig pallplats för Richard

Publicerad 11 juli 2009, 14.31 av WestCoast Racing.

Strategin höll för WestCoast Racing i heat 1 i Falkenberg. Richard Göransson tog en pallplats med en tredjeplats i mål. Robin Rudholm säkrade med en sjundeplats i racet en startposition i första led i heat 2.

Racet var annars ganska odramatiskt, Richard höll sin plats i starten och låg sen tätt bakom Thed Björk resten av racet. Enda dramatiken var en ganska överstyrd bil som fick Richard att jobba bakom ratten.
– Det var ganska händelselöst, jag och Thed var väldigt snälla mot varandra i starten och därefter var vi lika snabba, sa Richard. Det här var viktiga poäng, jag är tillbaka på pallen och till nästa race blir det full attack.

Robins taktik inför racet var att från nionde startruta arbeta sig till en åttonde eller sjundeplats, ett par poäng och sen en bra startposition för nästa race. Den strategin lyckades till fullo.
– Vi höll oss till strategin och nu står vi i första led, konstaterade Robin. Det hände inte så mycket i racet, det var mest att ligga och åka men vi höll vår plan. Nu ska vi göra något bra av det här till nästa race.

Heat 2 startar 15.30.

Resultat – topp 8, heat 1 Falkenberg:
1: Tommy Rustad, Volvo 25 varv
2: Thed Björk, BMW + 3,224
3: Richard Göransson, BMW + 3,656
4: Johan Sturesson, Peugeot + 10,429
5: Roger Eriksson, SEAT + 11,856
6: Jan Nilsson, BMW + 16,113
7: Robin Rudholm, BMW + 16,735
8: Tomas Engström, Honda + 19,220

Senaste nyheterna