Seger i heat 2 och teamsegrare igen!

Publicerad 11 juli 2009, 17.48 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing hade en bra helg i Falkenberg där man kämpade sig till två pallplatser varav en seger och för tredje helgen i år tog hem teamsegern och 100,000 kr.

Ifjol blev det en dubbelseger för WestCoast Racing när man besökte hemmabanan i Falkenberg. Den här gången var det dock fördel framhjulsdrift och Volvo och Richard Göransson konstaterade att det skulle handla om att vara vara på alla chanser som dök upp för bra resultat denna gång. Det visade man sig göra.

Heat 1:
I heat dök dessa chanser upp. Thed Björk och Richard Göransson startade trea och fyra och låg kvar på de platserna bakom de bortflyende Volvobilarna när en av dem parkerade vid sidan om banan. De båda BMW-förarna som varit jämnsnabba med varandra tackade och tog emot och säkrade pallplatser. Richard som inte nådde pallen i Göteborg eller på Knutstorp kunde nu återvända till pallen efter en disciplinerad körning till tredjeplats.
– Det här var ett ganska händelselöst race, jag och Thed var väldigt snälla mot varandra i starten och därefter hade vi samma fart, lika snabba bilar och lika snabba förare, konstaterade Richard. Det här var viktiga poäng, vi är tillbaka på pallen och nu blir det full attack i nästa race.

Hans teamkamrat Robin Rudholm förväntade sig en tyngre helg i Falkenberg med fältets tyngsta bil. Efter att ha brottats med att få till balansen i bilen missade han så när att gå vidare i kvalet och fick starta från niondeplats. Därifrån var hans strategi att ta sig upp en eller två platser och starta i första led i heat 2, en strategi som höll perfekt. Robin gick i mål som sjua.
– Vi höll oss till strategin och nu står vi i första startled, sammanfattade Robin. Det hände inte så mycket i racet utan det var bara att åka. Nu har vi en chans att göra något bra åt detta i nästa race.

Heat 2:
Dagens andra heat blev betydligt mer händelsefyllt än det första och det slutade utmärkt för WestCoast Racing. Richard Göransson gjorde en lysande start från sjätteplats och kunde på yttern ner i första kurvan smita förbi tre bilar och ta hand om tredjeplatsen. Ett varv senare tog han sig upp på andraplatsen och låg därefter bakom Tomas Engströms Honda. På varv 14 kunde han till slut sätta in attacken och ta sig om och därefter bevaka sin ledning in i mål för säsongens andra seger sedan premiären på Mantorp.
– Det här är fantastiskt skönt, jublade Richard. Det visade sig bli ett betydligt tuffare race än det förra. Tomas Engström var inte lätt att köra om, han verkade ha bestämt sig för att bromsa sist av alla överallt idag. Jag visste att hans framdäck aldrig skulle klara det och bestämde mig för att vara kall och vänta ut honom. Det lyckades perfekt, efter 14 varv bromsade jag 5 meter senare i kurva 1 och körde om. Helt underbart!

Richard blev med detta näst bästa poängplockare i Falkenberg och WestCoast Racing blev också teamsegrare och 100,000 kr rikare för tredje gången i år.
– En fantastisk helg, 16 poäng och 100,000 kr rikare. Det känns perfekt att gå in i sommaruppehållet och sextimmars-race på Nürburgring för BMW nästa helg med en seger i ryggen, avslutade Richard som nästa helg kör 6-timmars race i en BMW M3 GTR på Nordschleife.

Robin Rudholm hittade mer fart i det andra racet där han var med och slogs om pallplatserna i en bil som nu gick mycket bättre. Robins race avgjordes tyvärr i starten där han fastnade mitt i fältet och tappade flera placeringar. Utan det trodde Robin att han hade kunnat vara med på pallen idag men var ändå nöjd med en femteplats och viktiga poäng.
– Vi visste inför den här helgen att det skulle bli tufft så jag är ändå nöjd att vi kunde samla poäng i båda racen, sa Robin. Det här var inte ett lättkört race men jag hade bra pace och kunde vara med och slåss den här gången. Totalt sett är jag nöjd med en bra poängskörd.

Dagens resultat gjorde att WestCoast Racing tog hem teamsegern för tredje gången i år, två segrare mer än vad något annat team lyckats med i år. Dick Jönsson-Wigroth var nöjd med resultatet och gladde sig åt teamsegern och ytterligare en prischeck på 100,000 kr.
– Den här helgen behövde vi jaga ikapp och nu är det fight igen, konstaterade Dick. Jag är otroligt nöjd med den här segern, nu vinner vi igen och det var på tiden. Efter lite sommarsemester kommer vi nu satsa hårt på att återvända till Karlskoga och repetera våra segrar där från förra gången.

STCC tar nu ett sommaruppehåll och återvänder till Karlskoga den 15 augusti. Richard Göransson avvaktar däremot med semester en vecka och åker istället ner till Nürburgring redan nästa helg för ett sextimmars-race på Nordschleife i en BMW M3 GTR GT4. Rapporter från det kommer att finnas här på hemsidan.

Helgens resultat i Falkenberg:

Resultat, race 1 Falkenberg
1: Tommy Rustad, Volvo 25 varv
2: Thed Björk, BMW + 3,224
3: Richard Göransson, BMW + 3,656
4: Johan Sturesson, Peugeot + 10,429
5: Roger Eriksson, SEAT + 11,856
6: Jan Nilsson, BMW + 16,113
7: Robin Rudholm, BMW + 16,735
8: Tomas Engström, Honda + 19,220
9: Fredrik Ekblom, Volkswagen + 20,352
10: Johan Kristoffersson, Audi + 21,526
11: Andreas Simonsen, Audi + 22,081
12: Pontus Mörth, Chevrolet + 24,592
13: Patrik Olsson, Volkswagen + 27,417
14: Viktro Hallrup, BMW + 28,922
15: Mikael Ohlsson, BMW + 29,179
16: Viktor Huggare, Opel + 33,619
17: Dick Sahlén, BMW + 1 varv
18: Claes Hoffsten, Alfa Romeo + 4 varv
19: Tony Johansson, Mercedes + 5 varv

DNF:
Mattias Andersson, Robert Dahlgren

Resultat, race 2 Falkenberg:
1: Richard Göransson, BMW 25 varv
2: Tommy Rustad, Volvo + 1,676
3: Thed Björk, BMW + 5,023
4: Tomas Engström, Honda + 7,530
5: Robin Rudholm, BMW + 8,167
6: Pontus Mörth, Chevrolet + 11,571
7: Mattias Andersson, Alfa Romeo + 13,944
8: Andreas Simonsen, Audi + 14,842
9: Patrik Olsson, Volkswagen + 20,095
10: Johan Kristoffersson, Audi + 25,546
11: Viktor Hallrup, BMW + 28,510
12: Jan Nilsson, BMW + 30,356
13: Roger Eriksson, SEAT + 32,948
14: Mikael Ohlsson, BMW + 35,222
15: Dick Sahlén, BMW + 47,843
16: Viktor Huggare, Opel + 48,072
17: Fredrik EKblom, Volkswagen + 1 varv
18: Claes Hoffsten, Alfa Romeo + 4 varv
19: Johan Sturesson, Peugeot + 6 varv

DNF:
Tony Johansson, Robert Dahlgren

Mästerskapsställning efter tio deltävlingar:

1: Thed Björk, Flash Engineering, 57
2: Tommy Rustad, Polestar Racing, 55
3: Richard Göransson, WestCoast Racing, 47
4: Robin Rudholm, WestCoast Racing, 42
5: Jan Nilsson, Flash Engineering, 35
6: Robert Dahlgren, Polestar Racing, 30
7: Johan Stureson, MA-GP/IPS, 29
8: Tomas Engström, Engström Motorsport, 29
9: Roger Eriksson, CMS/NFA, 27
10: Mattias Andersson, MA-GP/IPS 26
11: Thomas Schie, Chevrolet 7
12: Fredrik Ekblom, Volkswagen 1
13: Patrik Olsson, Volkswagen 1

Teammästerskapet efter tio deltävlingar:
1: Flash Engineering, 92
2: Polestar Racing, 85
3: West Coast Racing, 85
4: MA:GP/IPS, 55
5: CMS/NFA, 37
6: Engström Motorsport, 29
7: Biogas.se 2

Senaste nyheterna