Teamsegrare på Knutstorp!

Publicerad 27 juni 2009, 18.03 av WestCoast Racing.

Robin tog ännu en andraplats och Richard Göransson gjorde en fantomuppkörning från sista till femteplats. Det var resultat som säkrade en teamseger för WestCoast Racing i helgen.

Robins andra andraplats för helgen kom efter en aggressiv uppkörning från sjunde startruta. Robin gjorde flera tuffa omkörningar i sin jakt upp genom fältet. Farten var hög nog för seger idag men när han väl tagit sig upp till andraplatsen var luckan upp till förstaplatsen för stor för att köra in på de sista fyra varven. Robin fastnade länge bakom Mattias Andersson vilket kostade värdefull tid.
– Det blev dubbla andraplatser den här gången, konstaterade Robin. Bilen var fantastisk och jag är jättenöjd. Jag gjorde en bra uppkörning, men var frustrerad när jag låg bakom Mattias Andersson som stängde väldigt mycket. Jag har nog aldrig kört så nära räcket på start och mål någon gång. Janne fick en lucka som blev för stor men jag är verkligen nöjd med resultatet från den här helgen, 16 viktiga poäng.

Richard Göransson fick kämpa sig igenom ännu ett race. Han startade femma men över Microkrönet krokade Richard och Thed ihop och Richard snurrade och hamnade sist. Därefter var han snabbast på banan och körde imponerande upp sig till en slutlig femteplats.
– Thed styr in på mig och det förstörde tyvärr båda våras race, sa Richard efteråt. Efter det körde jag grymt bra men jag var för långt bak. Nio poäng totalt i helgen är ändå en bra poängskörd och mästerskapet blev ännu mer intressant nu.

Det här var teamets andra totalseger över en racehelg och det är ett resultat som gör Dick Jönsson-Wigroth väldigt nöjd.
– Det här känns fantastiskt bra, Robin och Richard gjorde en superhelg den här helgen, tyckte Dick. I år känns det som hela vår säsong är lite på gärsgården och vi har inte haft ett enda rent race än. Hela teamet kom hit beredda att kämpa och det gjorde alla på ett fantastiskt sätt. Därför känns vår teamseger så välförtjänt, avslutade en glad teamchef.

Resultat Ring Knutstorp, topp 5:
1: Jan Nilsson, BMW 19 varv
2: Robin Rudholm, BMW + 3,2
3: Robert Dahlgren, Volvo + 5,2
4: Mattias Andersson, Alfa Romeo + 8,9
5: Richard Göransson, BMW + 9,6

Senaste nyheterna