Tät fight om segern

Publicerad 27 juni 2009, 13.47 av WestCoast Racing.

Varmt, tätt och spännande. Det var förutsättningarna för dagens första STCC-race på Ring Knustorp där WestCoast Racing tog viktiga poäng.

Robin Rudholm hade innan start en spelplan som gick ut på att ta sin andraplats i starten och efter några varv sätta in en attack mot segern. Det blev nästan som planerat.

En rörig start såg Robin tappa en plats men efter ett varv tog han sig om Richard Göransson och började jaga efter Robert Dahlgren. En miss gjorde att han tappade en plats igen, men han kunde sen ta tillbaka den några varv senare och ta upp jakten på segern. Volvon visade sig dock vara för snabb rakt fram och Robin gick i mål som tvåa.
– Dahlgren var för snabb rakt fram för att jag skulle kunna få in en ordentlig attack, konstaterade Robin. Det blev en tight och rörig start men därefter hade jag och Richard en bra teamkörning och det var inga konstigheter. Tyvärr gjorde jag en miss som kostade mig tid att attackera Dahlgren ordentligt om segern. Det blev i alla fall bra poäng för mig och teamet, till nästa race är en pallplats ett realistiskt mål.

Richard Göransson hade ett lika händelserikt och tight race som sin teamkamrat. Richard gjorde en kanonstart och låg tvåa men senare i racet när Richard låg trea bakom Robin gjorde han en miss och gick i mål som fyra.
– Ett väldigt händelserikt race. Jag fick en grym start och tänkte att det här nog blir bra. Till slut blev det en fjärdeplats, jag är inte helt nöjd men det är ändå mer poäng än det blev totalt i Karlskoga och Göteborg. Vi har ett bra utgångsläge för nästa race, sammanfattade Richard.

Resultat topp fyra:
1: Robert Dahlgren, Volvo
2: Robin Rudholm, BMW + 0,117
3: Thed Björk, BMW + 3,948
4: Richard Göransson, BMW + 4,270

Senaste nyheterna