Robin tvåa i kvalet på Knutstorp

Publicerad 27 juni 2009, 11.57 av WestCoast Racing.

Robin Rudholm kvalade in på en andraplats och Richard Göransson på en femteplats till race 1 på Ring Knutstorp. 175 meter av banan asfalterades om i natt efter att värmen igår gjorde att asfalten sprack. Det gjorde att det var svårt med greppet under träningen och kvalet. Robin hittade dock rätt och var näst snabbast både på morgonens träning och sen i kvalet.
– Jag gjorde ett bra kval och det var nog svårt att klämma ut mer ur bilen och banan, sa Robin. Det är lite synd att det bara är 17 tusendelar från pole. Det blir att boxa sig in mellan Volvobilarna i starten och sen köra smart. Seger är absolut möjligt idag.

Richard Göransson var trea på morgonträningen och blev femma i kvalet. Han trodde att hans kvalvarv skulle räcka längre men ser fram emot ett bra race i sommarvärmen.
– Jag tyckte det gick bra men tiden räckte inte riktigt till, sammanfattade Richard. Jag tog det nog lite för försiktigt där det var ny asfalt. Femteplats känns ialla fall faktiskt bättre än fyra, jag tror det kommer att bli ett bra race. Värmen är till vår fördel.

Resultat, kval topp 5:
1: Robert Dahlgren, Volvo 1.00,165
2: Robin Rudholm, BMW 1.00,182
3: Tommy Rustad, Volvo 1.00,195
4: Thed Björk, BMW 1.00,296
5: Richard Göransson, BMW 1.00,483

Senaste nyheterna