Två dyrköpta poäng i andra racet

Publicerad 6 juni 2009, 18.23 av WestCoast Racing.

Det blev två dyrbara poäng i race två för WestCoast Racing. Richard Göransson slutade sjua och tog två poäng med Robin Rudholm på en niondeplats. Helgens andra Göteborgsrace blev ett ordentligt slagfält med många begagnade bilar efteråt. För Richard Göransson började racet lysande där han låg fyra efter starten från sin niondeplats. Därefter satte han ordentlig press på tredjeplacerade Fredrik Ekblom och in i första kurvan satsade han för att komma om. Det slutade tyvärr med att Richard snurrade och hamnade sist i fältet istället.
– Mitt misstag, sa Richard efteråt. Det där får jag ta på mig, jag var för het idag.

Det syntes på Richards följande varv där han från sista plats slog sig upp till en sjundeplats och två dyra poäng på en bana många menar det är omöjligt att köra om.
– Jag körde så hårt det bara gick att köra och jag har nog aldrig satsat så här mycket i varje kurva varv efter varv. Det brann i mig och jag körde otroligt fort men tyvärr blev det bara två poäng. Det blir nog ingen helg som går till historieböckerna, sammanfattade Richard.

Robin Rudholm hade ännu ett svårt race som inte gav några poäng. Liksom i det första racet fanns inte greppet i bilen och Robin konstaterade efteråt att det går upp- och ner i motorsport.
– Vi har haft problem från början den här helgen, berättade Robin. Jag har inte haft något grepp och det har inte fungerat bra. Det är klart att jag är besviken och det var rena slakten i det här racet. Det här var en otroligt tung helg, förra gången vann vi allt och den här gången blev det inte ett poäng. Det blir att borsta av och ladda om, suckade han.

Teamchef Dick Jönsson-Wigroth sammanfattar en helg som han hade större förväntningar inför, och där det blev två poäng totalt för teamet.
– En dyr och dålig helg med i stort sett ingen utdelning, tyckte Dick. Jag är inte så imponerad och jag hade förväntat mig mer. Vi är bättre än så här och nu får vi komma igen i nästa race, avslutade han.

Resultat, race 2 Göteborg City Race:
1: Tomas Engström, Honda 24 varv
2: Johan Sturesson, Peugeot + 0,524
3: Roger Eriksson, SEAT + 8,406
4: Thed Björk, BMW + 8,602
5: Mattias Andersson, Alfa Romeo + 13,386
6: Tommy Rustad, Volvo + 14,814
7: Richard Göransson, BMW + 15,825

9: Robin Rudholm, BMW + 18,132

Senaste nyheterna