Nia och tia i race 1

Publicerad 6 juni 2009, 15.05 av WestCoast Racing.

Det blev en nionde plats för Richard Göransson och en tionde plats för Robin Rudholm i det första racet i Göteborg idag. Richard var inledningsvis bra med på en sjunde plats och var i en klunga om 5 bilar som slogs om tätpositionerna. Richard låg sjua vilket innebär en andra startposition till andra racet när han blev vänd av Robert Dahlgren i sista kurvan när det var gulflagg. Richard fick motorstopp och tappade flera platser. Han kämpade sig tillbaka till en niondeplats och slogs om åttondeplatsen och pole position för race 2 men blev till slut nia i mål.
– Dahlgren förstörde mitt race, konstaterade Richard. Hade jag inte blivit påkörd hade jag varit med där uppe, tagit poäng nu och varit med i toppen i andra racet. Nu får vi vara nöjda om vi kan rädda några poäng i nästa race.

Robin Rudholm hade ett tungt race från 10:e plats på gridden och slutade 10:a, strax bakom Göransson efter att brottats med en svårkörd bil.

Nästa race startar 15:30.

Resultat race 1, Göteborg City Race:
1: Tommy Rustad, Volvo 24 varv
2: Thed Björk, BMW + 1,5
3: Mattias Andersson, Alfa Romeo + 4,1
4: Roger Eriksson, Seat + 7,1
5: Thomas Schie, Chevrolet + 8,3
6: Johans Sturesson, Peugeot + 8,7
7: Tomas Engström, Honda + 8,8
8: Fredrik Ekblom, Volkswagen + 10,9
9: Richard Göransson, BMW + 11,2
10: Robin Rudholom, BMW + 12,2

Senaste nyheterna