Robin tar dubbelseger, WestCoast Racing teamsegrare!

Publicerad 23 maj 2009, 17.44 av WestCoast Racing.

Robin Rudholm gjorde det närmast otänkbara. Från åttonde plats tog han sin andra seger för helgen och med dubbelsegern säkrade han också segern och 100,000 kr till teamet i teammästerskapet för helgen. Robin var i en klass för sig och inte ens en start från åttondeplats kunde stoppa honom från att rusa upp genom fältet. Efter 14 varv tog han över ledningen och säkrade en populär dubbelseger.
– Jag kan inte beskriva hur skönt det känns, jublade Robin. Efter Mantorp sa jag att jag skulle vända två nollor till två tior men jag trodde nog inte riktigt själv på det. Jag fick en fantastisk bil av grabbarna och kunde bara köra, det känns oerhört skönt att betala tillbaka dem med två segrar på en helg. En härlig boost för självförtroendet och det känns gött inför Göteborg. Detta måste firas!

Trost 60 kg extra i bilen kunde Richard Göransson säkra viktiga poäng med en femteplats efter att ha startat elva. Det var fyra poäng i en annars poängfattig helg för Richard.
– Teamet hade en fantastisk helg men jag hade en sophelg den här gången, konstaterade Richard. Nu väntar Göteborg och då får de andra åka, den helgen ryker segerrekordet i STCC!

WestCoast Racing sopade hem allt, Robins och Richards totalt 24 poäng var fler än vad något annat team tog den här helgen och det gav 100,000 kr extra till teamkassan. Teamchef Dick Jönsson-Wigroth jublade efteråt.
– Det här trodde vi nog inte inför helgen, sa Dick. Vi visste att Robin hade en väldigt bra chans och jag sa till honom förra veckan att nu var det hans tur att ta mycket poäng. Men att han skulle gå och ta full pott kunde jag inte föreställa mig, det här är hur kul som helst!

Resultat, race 2 Gelleråsen:
1: Robin Rudholm 17 varv
2: Johan Sturesson + 2,632
3: Thed Björk + 4,957
4: Roger Eriksson + 5,334
5: Richard Göransson + 7,699

Senaste nyheterna