Kämpaseger av Richard Göransson!

Publicerad 2 maj 2009, 17.38 av WestCoast Racing.

Richard Göransson tog en riktig kämpaseger i andra heatet på Mantorp Park. Från sjätteplats gjorde han liksom i första heatet en lysande start och låg trea efter det första varvet. Det blev till ledning när Mattias Andersson och Jan ”Flash” Nilsson touchade. Ledningen var dock långt ifrån självklar för ett varv senare låg Thed Björk liksom i heat 1 och pressade på hårt. Richard kunde dock hålla undan och tog säsongens första seger.
– Vilken kämpaseger! Jag stod upp och körde, idag hade vi kanske inte den bästa bilen men vi hade den hungrigaste föraren.

Richard leder nu mästerskapet tack vare tredjeplatsen i första heatet och segern i det andra heatet.
– Det trodde jag aldrig innan den här helgen. Nu vet jag inte vad jag ska tro om nästa race mer än att vi kommer att få mer vikt och det inte kommer att bli lättare. Men det här känns riktigt skönt, avslutade en glad Richard Göransson.

Robin Rudholms race blev som väntat desto tuffare från sista startplats. Han kämpade sig upp till en tiondeplats när han blev påkörd av Tomas Engström och rasade ner igen. Till slut gick han i mål på en 11:e plats.
– Det känns som all otur drabbade oss idag, konstaterade Robin. I det första racet misstände motorn och så var det kört med hela fältet i full fart bakom. I andra racet körde jag upp mig och hade bra fart när jag blev påkörd av Engström efter att ha kört om honom. Det känns framför allt synd för grabbarna som fixat en så bra bil åt mig, vi fick ut max ur den på kvalet. Det är bara att bita ihop till nästa gång.

Segern idag innebär att Richard nu bara är två segrar från att ta rekordet i antal segrar i STCC som är på 30 segrar. Det kan tas redan i nästa race på Gelleråsen i Karlskoga om tre veckor.

Resultat heat 2, topp åtta, Mantorp Park.

1: Richard Göransson, BMW  14 varv
2: Thed Björk, BMW +1,061
3: Jan Nilsson, BMW +5,439
4: Tommy Rustad, Volvo +6,176
5: Mattias Andersson, Alfa Romeo +9,067
6: Roger Eriksson, SEAT +10,437
7: Thomas Schie, Chevrolet +11,431
8: Johan Sturesson, Peugeot +13,101

11: Robin Rudholm, BMW +17,601

Senaste nyheterna