Stor kick-off och bra testdag för WestCoast Racing

Publicerad 23 april 2009, 16.29 av WestCoast Racing.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bI2CcnFHBH0[/youtube]

WestCoast Racing har nu avslutat årets försäsong med en stor kick-off för teamets samarbetspartners igår följt av det sista försäsongstestet på Ring Knutstorp idag, där de flesta STCC-teamen var på plats. Det blev ytterligare en lyckad testdag för teamet där mycket blev gjort. Robin Rudholm som står inför sin fjärde säsong med teamet hade tredje bästa tiden idag och är mycket nöjd med testerna.
– Det här var kanske min bästa testdag i år och det här är den bästa försäsong vi har haft sedan jag kom till teamet, tycker Robin. Det är en riktigt bra harmoni i teamet och kring min bil, samarbetet med Niklas som är min nya ingenjör för året är perfekt. Det känns grymt bra och nästa gång jag sitter i bilen är det racedag.

Richard Göransson hade dagens näst bästa tid, bara ynka tusendelar från bästa tiden och han summerar också en bra försäsong.
– Knutstorp är Knutstorp, en bana där jag vann båda racen ifjol så jag kan ju banan ganska bra får man säga, berättar Richard. Ändå är det alltid något nytt på en testdag och vi har haft ännu ett bra test. Vi är grymt förberedda inför Mantorp och bilen är redo. Nu ska jag ladda upp mentalt och förbereda mig själv också, avslutar regerande STCC-mästaren.

Sista ordet går till teamchefen Dick Jönsson-Wigroth som är nöjd med hur det har sett ut så här långt men konstaterar att det blir ännu en hård säsong.
– Den här veckan har vi samlat alla våra partners i Halmstad, berättat om säsongen vi står inför och passat på att ha det lite trevligt tillsammans, säger Dick. Testet idag visar att det kommer att bli ännu en tuff säsong men det känns som hela teamet är väldigt bra förberedda för det.

WestCoast Racing planerar just nu inga fler testdagar utan förbereder sig inför säsongsstarten den 2 maj på Mantorp Park. En film från gårdagens kick-off finns också att se.

Test 3 av 3, Ring Knutstorp, totalt:

1) Robert Dahlgren, Polestar, 1.00,454
2) Richard Göransson, WestCoast Racing, 1.00,538
3) Robin Rudholm, WestCoast Racing, 1.00,637
4) Thed Björk, Flash Engineering, 1.00,638
5) Mattias Andersson, MA:GP/IPS Bilsport & MC, 1.00,851
6) Roger Eriksson, Nordic Fine Art, 1.00,968
7) Jan Nilsson, Flash Engineering, 1.00,979
8) Johan Stureson, MA:GP/IPS, 1.00,998
9) Tommy Rustad, Polestar, 1.01,198
10) Fredrik Ekblom, Biogas.se, 1.01,387
11) Johan Kristoffersson, KMS, 1.01,399
12) Dick Sahlén, Bilsport & MC by Cawalli, 1.01,672
13) Viktor Hallrup, Bilsport & MC by CaWalli, 1.01,746
14) Micke Ohlsson, Micke Ohlsson Motorsport, 1.02,419
15) Patrik Olsson, Biogas.se, 1.02,829

Senaste nyheterna