Richard och Robin segrare på Ringen

Publicerad 4 april 2009, 12.49 av WestCoast Racing.

WestCoast Racings två förare inledde sitt samarbete och racingsäsongen 2009 med att ta hem klassegern i säsongsstaren i första racet i tyska långloppsserien VLN på Nürburgring Nordschleife. I en BMW 320 Diesel vann man sin klass och 26:a totalt i lördagens fyratimmars-race för Schubert Motorsport.

För Robin Rudholm var det här tävlingspremiär på världens kanske mest krävande racerbana och av bilens 24 varv körde Robin totalt 10 varv, en sträcka motsvarande tre hela STCC-helger på två dagar. Robin var nöjd med att inleda säsongen och sin tävlingsdebut på Nordschleife med en seger.
-Jag och Richard har nu inlett säsongen med en seger och i min stint körde jag upp oss 76 placeringar så jag är inte direkt missnöjd, sa Robin efteråt. Det har varit en fantastisk debut på Nordschleife, racet var rena slagfältet med bilar som jag körde om överallt. Det här var en perfekt inledning på mitt och Richards samarbete och årets STCC-säsong.

Nordschleife är inget nytt för Richard Göransson och den numera rutinerade Ringen-räven gjorde en fantastisk sista stint som säkrade klassegern. Han var liksom Robin nöjd med helgen och säsongens första race, och känner sig nu laddad inför försäsongstesterna i Sverige.
– Förutom att vår tyske stallkamrat vinglade till det lite på första stinten var det perfekt, tyckte Richard. Vi tog hem klassegern och jag och Robin kunde inleda årets säsong med att på två dagar köra lika mycket som man gör på tre hela STCC-helger, både jag och Robin körde 10 varv var.  Vi har inlett vårt samarbete på bästa tänkbara sätt och är fysiskt och mentalt redo inför STCC-säsongen  nu.

Testerna inför årets STCC-säsong drar igång nästa vecka och sen följer ett intensivt testschema på hemmaplan inför säsongsstarten första helgen i maj. Men redan om två veckor är Richard på plats på Nordschleife igen för sitt andra race i år. De är redo.

Senaste nyheterna