Kick-off och shake-down

Publicerad 1 april 2009, 10.16 av WestCoast Racing.

Tillsammans med vårvädret har WestCoast Racing inlett fokuseringen på årets racingsäsong. I helgen samlades teamet i Halmstad för en kick-off där riktlinjerna för säsongen drogs upp följt av långlopp i go-kart och god middag.  Teamets nygamla förare Richard Göransson fick en möjlighet att bekanta sig med alla under en trevlig helg i Halmstad.

Helgen följdes av årets första shake-down test på Fakenberg idag, och Richard Göranssons fick en första smak av sin nya BMW.  Han var nöjd med sitt första intryck av team och bil.
– Det var en fantastiskt fin dag för ett shake-down och det känns skönt att den 1 april vara igång med testerna, sa Richard. Vi fick bra indikationer på de nya däcken och det blev mycket intryck på kort tid. Det är lite grann som att börja om från början när man kommer till ett nytt team men jag tycker allting kändes kanon från start.

För Robin Rudholm börjar det bli vana att inleda försäsongstesterna på Falkenberg. Det här var dock Robins första chans att pröva de nya Yokohamadäcken och han var nöjd med en ovanligt smidig första testdag.
– Normalt brukar det alltid vara något som behöver justeras efter vintern men idag var det inga konstigheter alls, tyckte Robin. Allting var perfekt från början och det var en väldigt bra shake-down dag. Det känns kul att vara igång igen.

Richard och Robin åker nu vidare till Tyskland där de på lördag ska köra sitt första race för i år. Det är fyra-timmars VLN-race på Nordschleife som väntar där de ska köra en BMW 320 diesel för Schubert Motorsport.  Rapporter från det kommer här på hemsidan. Nästa vecka inleds sen de första STCC-testerna inför årets säsong.

Senaste nyheterna