Richard & Robin tävlar i Tyskland

Publicerad 17 mars 2009, 12.23 av WestCoast Racing.

WestCoast Racings toppförare Richard Göransson och Robin Rudholm inleder om två veckor årets motorsportsäsong och deras nya samarbete. I en BMW 320 diesel ska de tävla för Schubert Motorsport i 4-timmarsracet på klassiska Nürburgring Nordschleife.

Den 4:e april är de på plats i Tyskland för fyra timmars racing med över 200 andra deltagare och för Robin Rudholm blir det här tävlingsdebut på den klassiska och svåra racerbanan.
– Det här kommer att bli en riktigt kul kick-off för Richard och mig som teampar och han får bli min Nordslinganmentor där nere, säger Robin. Richard har ordnat det här bra och för oss blir det ett riktigt bra tillfälle att få bort rattrosten inför STCC-säsongen. Race är alltid race, vi kommer att ladda och få mycket körning innan testerna drar igång hemma.

Richard Göransson har genom åren blivit något av en veteran på Nordslingan och har kört flera 24-timmars race på banan. Han ser fram emot ännu en start och bra träning inför STCC-säsongen.
– Nordslingan är världens bästa bana så det ska bli kul att få introducera den för Robin, säger Richard. Det är också en bra start på mitt och Robins samarbete, långlopp handlar liksom STCC om att kunna arbeta bra ihop som teamkompisar. Med över 200 bilar på banan finns det också gott om tillfällen till omkörningar vilket är perfekt inför STCC-premiären.  Jag körde några sådana här race inför förra säsongen för att få upp racefart i kroppen och det visade sig ju vara en uppvärmning som fungerade bra, avslutar Richard leende.

Senaste nyheterna