Nytändning inför bästa STCC-säsongen

Publicerad 8 januari 2009, 10.14 av WestCoast Racing.

Förberedelserna för årets STCC-säsong har startat och WestCoast Racing samlade i helgen teamet för ett uppstartsmöte inför årets säsong. Robin Rudholm var givetvis med på plats tillsammans med nya teamkamraten Richard Göransson som bekantade sig på nytt med teamet han körde för 2033-2005. Man gick bland annat igenom testprogrammet inför årets säsong och upplägget för ett år som teamchefen Dick-Jönsson Wigroth beskriver som utmanande.
– Just nu känns det som det här blir det bästa STCC-året på länge, säger Dick. Det ser ut att bli hårt i toppen vilket vi tycker är riktigt skoj. Vi har planeringen på plats och väntar nu bara på en tidig vår och snöfria banor.

Det här var också Richard Göranssons första chans att träffa sitt nygamla team och det nya samarbetet är något som Dick ser fram emot.
– Det har gett oss en nytändning med lite nytt blod i teamet. Nu hade vi en chans att tillsammans med Richard och Robin gå igenom vad de har för önskemål och börja sondera terrängen. Det känns riktigt bra inför säsongen!

Det är många nyheter inför årets STCC-säsong. Ett längre race med ett obligatoriskt depåstopp har slopats till förmån för två kortare race utan depåstopp. Tävlingshelgen kommer också att hållas över fredag-lördag istället för som tidigare lördag-söndag. Bland team och förare har det redan skett en hel del förändringar och flera team satsar stort på årets säsong.

Senaste nyheterna