Nyförvärv hos WestCoast Racing

Publicerad 8 januari 2009, 12.46 av WestCoast Racing.

Lina von Schedvin heter nytillskottet hos WestCoast Racing. Lina som är 11 år gammal kör go-kart och ingår numera i WestCoast Racing. För två år sedan satte hon sig i en go-kart för första gången och ifjol kom hon och hennes pappa i kontakt med Dick Jönsson-Wigroth som hjälpte till med råd och tips. Nu är Lina en av teamets tre förare och stallkamrat med Richard Göransson och Robin Rudholm.
– Jag har länge haft ambitionen att hjälpa en ung duktig go-kart förare och det kändes perfekt när jag kom i kontakt med Lina och hennes föräldrar ifjol, säger Dick. Det gör dessutom ingenting att hon kommer från våra trakter i Mellbystrand där det är ont om go-kart talanger. Jag gillade Lina direkt, hon är ung men mogen för sin ålder och redan väldigt fokuserad. Dessutom är hon snabb och var faktiskt den av teamets förare som tog första segern ifjol.

Nu utökas samarbetet med Lina och Dick förklarar att det här är en satsning för framtiden.
– Tanken är att börja bygga en bas nu för framtiden och hjälpa till ekonomiskt och med kontakter och tips så att hon får de rätta förutsättningarna när hon blir äldre. Lina blir nu en del av teamet och hon passar oss väldigt bra.

Under 2008 körde Lina totalt 27 lopp och vann 16 av dem och stod på pallen hela 23 gånger. Det gjorde att hon på Bilsportgalan i november belönades med Ronnie Petersons stipendium. I år tar Lina klivet upp från Micro till Mini 60.

Senaste nyheterna