Robin om årets säsong

Publicerad 7 december 2008, 11.16 av WestCoast Racing.

Drygt två månader har gått sedan Robin Rudholm gick i mål på Mantorp som tvåa i racet och trea i mästerskapet. En minut senare fick han en tidsbestraffning som flyttade ner honom i resultatlistan och till en fjärdeplats i mästerskapet. Det är ändå Robins bästa placering i STCC och när han nu ser tillbaka på säsongen är han nöjd med resultatet.
– Jag tycker det har varit en bra säsong i år, jag gick i mål i alla race vilket var det största målet inför säsongen, berättar han. Det var lite tråkigt med avslutningen, jag hade gärna avslutat med en bronsmedalj men jag slogs för det i alla fall.

En titt på årets statistik avslöjar att Robin hade tre andraplatser i år, bara stallkamraten Fredrik Ekblom tog lika många andraplatser. Robin var också en av tre förare som gick i mål i alla race och det var ingen tillfällighet.
– Efter 2007 valde jag medvetet en annan strategi för den här säsongen. Jag ville gå i mål i alla race i år och det lyckades jag med. Kanske betydde det att jag lämnade lite för stora marginaler och det har man inte råd med i STCC. För nästa år gäller det att kombinera snabbheten och jämnheten och ta ytterligare ett kliv framåt.

Två snabbaste varv, ett förkvalsnitt innan Super Pole på 4,6 och nio Super Pole av 10 möjliga visar att Robin har snabbheten. 100 % målgångar visar att tillförlitligheten också finns där och Robin tror att nästa års format med två race per helg gynnar honom.
– Det är klart att fler race känns som något som kan gynna mig efter att ha gått i mål i alla race i år. Målet är att förbättra mig ytterligare, och kan jag kombinera snabbheten från 2007 med jämnheten från i år ser jag fram emot nästa säsong, avslutar han.

Senaste nyheterna