En miljon kronor i prispengar i STCC 2009

Publicerad 19 november 2008, 11.15 av WestCoast Racing.

Ära, berömmelse, och nu chansen att bli miljonär. Nästa år finns det minst en miljon skäl att vara en vinnare i STCC.
– Att införa prispengar är vårt sätt att försöka skapa ännu mer energi i mästerskapet, säger Bob Huzell, VD på STCC AB.

Till nästa år inför STCC AB prispengar i svensk racings kungaklass. En miljon kronor läggs till potten att köra om.
– Vi visar genom den här åtgärden att mästerskapet är starkt, att vi har en stabil grund och kan och vill återinvestera direkt till våra intressenter, säger Huzell.

Bland teamen i STCC pågår just nu en kapprustning. Polestar Racing kontrakterade i dagarna Robert Dahlgren, den regerande mästaren Richard Göransson uppges ligga i förhandlingar med Flash Engineering, och på sponsorsidan ser det ljust ut inför kommande säsong. Elva deltävlingar blir nio, med två race per deltävling. Premiär och final på Mantorp Park, stadsrace i Göteborg och till nästa år alltså en miljon kronor att köra om.

STCC AB:s återinvestering i mästerskapet följer en plan som Huzell beskriver så här:
– Vi har det senaste åren valt att återinvesterat i projekt som vi bedömt vara viktigare för stunden. Att få till stånd ett stadsrace har varit en viktig del liksom att locka en ny publik med ett TV-spel. Också på TV-sidan har vi sedan länge lagt mycket resurser, och nu känner vi att STCC är moget att satsa på prispengar som en morot direkt riktad mot våra intressenter.

Pressrelease: www.stcc.se

Senaste nyheterna