Teamguldet ska till Halmstad

Publicerad 25 september 2008, 13.10 av WestCoast Racing.

Förarmästerskapet är avgjort men det är inte på något sätt avslaget inför finalen på Mantorp Park i helgen. WestCoast Racing leder teammästerskapet med sju poäng och teamchefen Dick Jönsson-Wigroth är bestämd – teamguldet ska hem till Halmstad.
– Det här är säsongens sista race och något annat än att vinna teammästerskapet finns inte, säger Dick. Vi har varit i ledningen i stort sett hela säsongen och det är upp till oss nu. Om vi är på hugget kommer det att gå vägen.

Fredrik Ekblom har släppt Våler bakom sig och blickar nu framåt mot Mantorp Park där han i våras slutade trea i ett regndrabbat race.
– Våler var tråkigt men är släppt sedan länge, jag var snabb där och den farten är med till Mantorp, säger Fredrik bestämt. Nu ska vi avsluta säsongen med seger och vinst i teammästerskapet, det förtjänar alla i teamet. Det blir bra väder och mycket folk på Mantorp, vi ska bjuda upp med bra racing.

Robin Rudholm jagar en tredjeplats i förarmästerskapet och ett teamguld i teammästerskapet. Han ligger just nu fyra, tre poäng bakom Thed Björk.
– Jag ska vara före Thed på söndag och ta tredjeplatsen i mästerskapet. Vi har bra och lätta bilar och Mantorp är en kul bana. Vi kör för teammästerskapet i helgen, det är så många i teamet som jobbat dygnet runt och hela teamet förtjänar ett teamguld. Allt annat vore orättvist, menar Robin.

Poängen i teammästerskapet delas ut baserat på hur teamets förare slutar i loppet. Det finns totalt 18 poäng för ett tvåbilsteam att ta på en helg.

Senaste nyheterna