Gulddrömmen grusades i Våler

Publicerad 14 september 2008, 17.43 av WestCoast Racing.

För andra racet i rad blev Fredrik Ekblom påkörd tidigt i racet och hamnade utanför poäng. Den här gången kostade det mästerskapet. Fredrik inledde racet starkt från pole position och höll ledningen under de första varven innan Robert Dahlgren hittade en väg förbi. Några varv senare försökte Tommy Rustad köra om Ekblom men det slutade i en sammanstötning, Fredrik hamnade i sandfållan och tappade två varv medan Tommy Rustad fick en svartflagg. Fredrik gjorde vad han kunde efteråt men var två varv efter samtidigt som Richard Göransson tog de nödvändiga poängen för att säkra mästerskapet.
– Det blåser på toppen och nu har jag blivit påkörd två race i rad och hamnat utanför poäng, suckade Fredrik. Jag är så klart besviken, vi skaffade oss de bästa förutsättningarna men det ville sig inte. Vi har nollat i två race och det har man inte råd med, ändå ligger vi fortfarande tvåa. Richard gjorde ett bra jobb och tog de poäng som krävdes, han har kört bra hela säsongen och därför är han STCC-mästare nu.

Robin Rudholm hade också en tung dag i Våler. Han startade sjua men fick en smäll i starten och tappade några platser. Han kunde inte riktigt komma tillbaka utan gick i mål på en åttondeplats.
– Det här var inget bra race för min del, konstaterade han. Det var väldigt jobbigt att köra och jag kunde inte riktigt ta tillbaka det jag förlorade i starten.

Resultat, Våler 14/9:
1. Robert Dahlgren, Volvo 40 varv
2. Roger Eriksson, SEAT + 1,078
3. Richard Göransson, BMW + 1,814
4. Thomas Schie, Chevrolet + 2,411
5. Thed Björk, Honda + 3,374
6. Jan Nilsson, BMW + 5,058
7. Tomas Engström, Honda + 5,369
8. Robin Rudholm, BMW + 6,238
9. Tobias Johansson, Mercedes + 10,089
10. Alexander Lvov, Audi + 2 varv
11. Joakim Ahlberg, BMW + 2 varv
12. Fredrik Ekblom, BMW + 2 varv
13: Dick Sahlén, BMW + 7 varv

DNF: Mattias Andersson, Tommy Kristoffersson, Tommy Rustad, Johan Sturesson

Senaste nyheterna