Blandad dag på Knutstorp

Publicerad 31 augusti 2008, 17.53 av WestCoast Racing.

Det blev en dag med blandade resultat för WestCoast Racing. Robin Rudholm satsade stenhårt och ledde racet fram tills depåstoppet, i mål gick han som tvåa. Fredrik Ekblom hade en bedrövlig dag där han efter en påkörning i starten och två depåstopp för reparationer slutade nia och tappade ledningen i mästerskapet.

Robin Rudholm hade bara en sak för ögonen på Knutstorp – seger. Det var det enda som var i hans fokus inför loppet och det visade han direkt i racestarten. Han tog över ledningen på det första varvet och ryckte sig sen till en lucka han höll till depåstoppet. Där försvann dock ledningen knappt och Robin gick i mål som tvåa.
– Jag bromsade på mig lite i depåstoppet och kom för långt fram. Tyvärr gjorde jag det lite onödigt svårt för grabbarna och Richard kunde passera.
Ännu ett starkt race och revansch för Karlskoga men Robin erkände att han var lite besviken.
– Det känns surt med tanke på hur tufft jag inledde racet. Jag hade bra pace och gjorde inga misstag men Richard körde lite fortare när det behövdes. Tyvärr hade Fredrik ett dåligt race, jag gjorde mitt yttersta för att vinna men vi kommer fortsätta pusha. Det här avgörs först på sista varvet på Mantorp, lovade Robin.

Fredrik var kortfattad efter racet. Han blev påkörd redan på det första varvet och tvingades i depå två gånger. Det kostade för mycket och han gick i mål på niondeplats och utanför poäng.
– Så här är racingen ibland, man hänger på en väldigt skör tråd och det märkte vi idag. Det är klart att jag är besviken, suckade han efter målgång.

Resultat Ring Knutstorp 31/8:
1: Richard Göransson, BMW 36 varv
2: Robin Rudholm, BMW + 3,3
3: Robert Dahlgren, Volvo + 11,6
4: Tomas Engström, Honda + 22,8
5: Jan Nilsson, BMW + 23,5
6: Tommy Kristoffersson, Audi + 28,6
7: Thed Björk, Honda + 29,1
8: Thomas Schie, Chevrolet + 49,9
9: Fredrik Ekblom, BMW + 53,9

Senaste nyheterna