Dick Jönsson-Wigroth: Det blir en rafflande final

Publicerad 20 augusti 2008, 10.51 av WestCoast Racing.

Tre race återstår nu av årets säsong och WestCoast Racing leder båda mästerskapen. I teammästerskapet är ledningen över 20 poäng och i förarmästerskapet ökade Fredrik Ekblom ledningen till fyra poäng efter racehelgen i Karlskoga. Teamchefen Dick Jönsson-Wigroth är nöjd med säsongen så här långt.
– Teamet har arbetat oerhört bra hela året och vi har med oss två bra bilar till varje race vilket känns väldigt tryggt, säger han. Vi är enda team med två förare i topp-fyra i mästerskapet och det säger en hel del.

Fredrik Eklom hade ännu en bra helg och trots tyngsta bilen på Gelleråsen säkrade han än en gång en plats i Super Pole. Andraplatsen i racet betydde att ledningen i mästerskapet utökades med ytterligare två poäng. Mot slutet hade Fredrik till och med slagläge på racesegern.
– Det kändes bra med Fredrik, det var ett helt ok race och han levererade igen. Det var det här jag hoppades på när vi fick chansen att arbeta med Fredrik igen, säger Dick.

Desto tyngre gick det för Robin Rudholm i helgen som för första gången i år gick poänglös från en racehelg.
– Robin fick tyvärr inte till det i helgen, säger Dick. Bilen var som den skulle men han lyckades inte riktigt utnyttja det. Tyvärr betyder det att han nu halkade efter lite i mästerskapet men det är bara att ta nya tag till Knutstorp.

Ifjol kunde Fredrik Ekblom avgöra mästerskapet med ett race kvar, men Dick tror på ett avgörande först i finalen i år.
– Det är mycket kvar att köra om och konkurrensen är stentuff. Jag tror på en rafflande final, det är vad vi förbereder oss på och visst är det här en bra och spännande säsong, avslutar en nöjd teamchef.

Senaste nyheterna