Fredrik ryckte i mästerskapet

Publicerad 17 augusti 2008, 17.50 av WestCoast Racing.

En andraplats och utökad mästerskapsledning blev WestCoast Racings bästa resultat när racet på Gelleråsen utanför Karlskoga avgjordes. Fredrik Ekblom kunde trots en påkörning i starten och flera tappade placeringar göra en riktig kämpainsats och kämpa sig tillbaka. Ännu ett snabbt depåstopp höll sen på att ge Ekblom segern och säkrade andraplatsen.
– Efter smällen i starten trodde jag på noll poäng idag så jag är väldigt glad att få med mig så mycket poäng idag, sa Ekblom efteråt. En bra bil och ett bra depåstopp gjorde att vi kunde utöka mästerskapsledningen. Jag var lite orolig i början men vi hade bra racepace och det brukar man få betalt för.

Robin Rudholm hade en desto tuffare dag på jobbet. Han kom aldrig riktigt loss från sin elfte startposition och Robin gick i mål som en besviken nia, första gången i år han inte tar poäng i ett STCC-race.
– Idag tog jag i allt vad jag kunde men det gick bara inte och jag vet inte riktigt varför, sa en besviken Robin. Det har gått tungt hela dagen, jag hade möjlighet att klättra flera platser i racet idag men hade inte farten för det. Jag är besviken efter en för mig tråkig dag.

Fredrik utökade sin ledning i mästerskapet med två poäng till fyra poängs ledning inför de tre återstående racen. Robin Rudholm föll med sitt resultat idag en plats i mästerskapet, nu 13 poäng efter Ekblom.

Resultat, Karlskoga 17/8
1. Thed Björk, Honda 33 varv
2. Fredrik Ekblom, BMW + 0,722
3. Richard Göransson, BMW + 7,953
4. Mattias Andersson, Alfa Romeo + 13,409
5. Robert Dahlgren, Volvo + 15,382
6. Tommy Rustad, Volvo + 15,712
7. Johan Sturesson, Peugeot + 16,276
8. Jan Nilsson, BMW + 16,716
9. Robin Rudholm, BMW + 24,559
10. Tommy Kristoffersson, Audi + 33,593
11. Roger Eriksson, SEAT + 38,578
12. Tobias Johansson, Mercedes + 57,476
13. Joakim Ahlberg, BMW + 2 varv
14. Dick Sahlén, BMW + 3 varv

DNF:
Tomas Engström, Thomas Schie

Senaste nyheterna