Taggat team till Karlskoga

Publicerad 15 augusti 2008, 10.46 av WestCoast Racing.

Senast det var STCC-race var på Falkenberg och då blev det dubbelseger. Senast STCC var på Karlskoga dominerade Fredrik Eklom hela söndagen men bröt racet med motorhaveri. Robin Rudholm tog dock hand om andraplatsen.
– Det ska bli kul att komma igång igen och vi har lite revansch att utkräva från Karlskoga sist, säger Dick Jönsson-Wigroth. Hela teamet har revanschlust, det som inte dödar det härdar och vi ser fram emot helgen.
Teamets båda förare är med i striden om mästerskapet, Fredrik Ekblom leder och Robin Rudholm ligger trea endast fem poäng bakom. Avgörandet ska ske de kommande fyra racen.
– Nu går vi in i slutspelet och det är många som är vässade, fortsätter Dick. Men vi är en av dem och det ska bli kul och spännande att se hur det blir till slut.

Seger sist på Falkenberg, mästerskapsledning med sig in i sommaruppehållet och minnen om dominanta tider i tung bil på Karlskoga i våras. Fredrik Ekblom ser också fram emot att köra racerbil igen.
– Jag längtar till att komma igång igen och komma in i matchen, berättar den regerande STCC-mästaren. Det ska bli skönt att få komma igång med teamet igen och jobba med dem och jag ser fram emot att få se hur mästerskapet utvecklar sig.
Fredrik har tyngst bil av alla till helgen men kommer ihåg hur snabba man var i Karlskoga sist.
– Vi gjorde allt rätt då och bilen var fantastisk men det blev en noll poängare. Det är inte säkert att vi kan dominera som sist, det är en ny dag och nya förutsättningar på söndag, men vi ska ge dem en andra en match, avslutar Fredrik.

Robin Rudholm var en hårsmån från säsongens första seger på Falkenberg. Istället blev det på nytt ett besök på pallen och Robins jämna resultat har fört honom till en tredjeplats i mästerskapet. Nu har han laddat upp inför avslutningen på årets säsong.
– Jag gjorde en bra avslutning på Falkenberg innan semestern och har kunnat vila upp mig ordentligt, säger han. Nu har jag ett superläge, min formkurva tickar bara uppåt och det går bättre och bättre.
Karlskoga är en bana som passar Robin bra vilket andraplatsen i våras skvallrar om.
– Jag har alltid gillat Gelleråsen och vår bil går bra där. Vi har mycket vikt i bilen så det kommer att bli tufft men det bekymrar jag mig inte över. Jag kommer att ladda fullt, avslutar han.

Senaste nyheterna