Struligt kval på Falkenberg

Publicerad 13 juli 2008, 15.07 av WestCoast Racing.

En regnskur under kvalet som gjorde banan blöt till Super Pole ställde till det för teamen i däcksvalet. Både Fredrik och Robin kunde under kvalet köra ett snabbt första varv innan regnet och säkra en plats i Super Pole. Fredrik hade inför Super Pole näst bästa tid och Robin fjärde bästa tid vilket innebar att man skulle gå ut sent för sitt Super Pole-varv. Med en upptorkande bana blev det kritiskt med besluten. På Robins bil valde man att gå ut med regndäck och Robin hade svårt att få till varvet och satte femte bästa tiden.
– Jag skulle ha haft slicks på bilen men vi gjorde vad vi trodde var bäst, sa han efteråt. Jag försökte bara ladda på så mycket det gick. Nu får vi satsa fullt i racet.

För Fredrik slutade Super Pole ännu värre. Teamet dröjde för länge med att byta till slicks på hans bil och man blev inte klar i tid för att få köra ut. Därmed blev det inget kvalförsök och en åttondeplats i Super Pole utan tid för Fredrik.
– Det var i alla fall helt rätt att försöka, suckade Fredrik. Vi gjorde bort oss och nu blir racet svårare men vi får ladda på.

Robert Dahlgren kvalade in som tvåa flyttas ner tio platser efter incidenten med Mattias Andersson i förra racet. Det innebär att Robin startar fyra och Fredrik startar sjua i eftermiddag.

Resultat Super Pole Falkenberg:
1: Roger Eriksson, SEAT 50,215
2: Richard Göransson, BMW 0,493
3: Thomas Schie, Chevrolet 0,612
4: Robin Rudholm, BMW 1,557
5: Thed Björk, Honda 1,744
6: Carl Rosenblad, BMW 2,319
7: Fredrik Ekblom, BMW DNS

Senaste nyheterna