Dubbelseger på Västkusten

Publicerad 13 juli 2008, 17.43 av WestCoast Racing.

Fredrik Ekblom, regerande mästare i STCC, la besvikelsen efter kvalet bakom sig och stormade fram på Falkenbergsbanan till seger och ny mästerskapsledning. Dagen blev komplett när Robin slutade tvåa och gav teamet en dubbelseger på Västkusten.

Fredrik startade sjua och plockade under racet bil efter bil tills han var uppe i ledning. Ett mycket vältajmat depåstopp strax innan säkerhetsbilen plockades ut såg ut att konfirmera segern. Men teamkamraten Robin Rudholm som gjorde sitt stopp ett varv senare kom ut precis före Ekblom som ny ledare. Robin gjorde dock en liten miss några varv senare och Fredrik kunde smita förbi och gå i mål först, med Robin tätt bakom.
– Det här är helt fantastiskt kul, strålade Fredrik efteråt. Det kändes tungt innan racet när jag inte ens fick kvala, då var jag både upprörd och förbannad. Men det vänder snabbt i STCC och nu är det fantastiskt. Jag är väldigt stolt över teamet, de gav mig en oerhört bra tävlingsbil som var både lättkörd och snabb och det kunde jag utnyttja till max. Det här är perfekt inför sommaruppehållet.

Robin Rudholm fortsatte sin svit med målgångar och bra placeringar, något som nu har gett honom mer poäng än han hade på hela förra säsongen. Robin körde ett mycket aggressivt race och satsade verkligen på seger. En seger som såg ut att vara klar när han kom ut precis före Fredrik efter depåstoppet, men en liten miss i inbromsningen gav Fredrik en lucka att utnyttja.
– Jag körde för och hoppades på seger idag och tog i för fullt, förklarade Robin. Tyvärr gjorde jag en liten miss som gav Fredrik en chans. Jag är ändå nöjd, grabbarna i teamet har gjort ett fantastiskt jobb och ett perfekt depåstopp och nu går jag in i sommaruppehållet med mer poäng än jag hade på hela förra året. Perfekt inför semestern!

En dubbelseger, Carl Rosenblad som teamet sköter bilen för och gör depåstopp åt under racen på pallen och det bästa, näst bästa och fjärde bästa depåstoppet. Dick Jönsson-Wigroth var en nöjd teamchef efter målgång.
– Det känns precis som enligt planerna, log Dick. Vi reparerar vårt misstag i kvalet och det är en speciell känsla med dubbelseger. Det här var en glimrande helg och Calles fantastiska insats är en jättebonus. Nu kommer jag att sova gott.

Fredrik Ekblom toppar nu mästerskapet med Robin Rudholm på tredjeplats.

Resultat Falkenberg 13/7 topp åtta:
1: Fredrik Ekblom, BMW 50 varv
2: Robin Rudholm, BMW + 0,447

3: Carl Rosenblad, BMW + 6,024
4: Richard Göransson, BMW + 6,532
5: Tommy Rustad, Volvo + 9,032
6: Jan Nilsson, BMW + 9,337
7: Robert Dahlgren, Volvo + 10,205
8: Johan Sturesson, Peugeot 15,841

Senaste nyheterna