Mästerskapsledning fokus för helgen

Publicerad 9 juli 2008, 11.33 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing är nu förberedda för säsongens hemmarace, Västkustloppet på Falkenberg. Teamet från Halmstad har nära till Falkenberg och hemmaracekänslan förstärks dessutom av att både Robin Rudholm och Fredrik Ekblom har sommarställen i Varberg, inte långt därifrån.
– Det är väl tveksamt hur mycket det betyder med hemmabana men det känns alltid lite extra inför Falkenberg, säger Dick Jönsson Wigroth. Det känns skönt att ladda ur på Falkenberg och sen få ett sommaruppehåll inför de avslutande racen. Vi blev av med några kilo i bilarna efter Sturup och nu ska vi hämta tillbaka mästerskapsledningen i helgen, det är det vi ser fram emot.

Fredrik Ekblom blev av med mästerskapsledningen på Sturup där han slutade femma, men han ligger bara tre poäng bakom förstaplatsen och planen är bara att tillfälligt låna ut mästerskapsledningen.
– Just nu känns det väldigt bra, jag har längtat efter det här racet enda sedan vi gick i mål på Sturup, berättar han. Jag är riktigt revanschsugen och Falkenberg passar oss bra så det är dags att ta tillbaka ledningen.
STCC-helgen på Falkenberg inleds med ett test på fredagen – något Fredrik tycker det skulle vara mer av i STCC.
– Jag tycker vi kör för lite i STCC så  jag ser fram emot varje gång vi får chans att köra mer. Vi har en så pass bra organisation i teamet som man verkligen vill utnyttja och använda mer. Det är kul att testa och prova nya grejer med det i ryggen.

Även Robin Rudholm siktar högt inför Falkenberg. Han har laddat upp med lite semester samt en tur till Nürburgring Nordschleife för lite körning runt den legendariska banan inför Falkenberg. Nu siktar han på revansch från tidigare år.
– Det ska bli kul att köra i helgen även om jag inte har haft något vidare flyt på Falkenberg tidigare, säger Robin. I år vill jag gå i mål och helst avsluta med en seger inför sommaruppehållet, det vore inte så dumt att ha med sig.  Vi måste fokusera på Super Pole, målet är att kvala in i topp tre och sen ta bilen i mål riktigt högt upp. Bilen kommer att fungera bra, men ingenting är självklart i STCC i år.

Senaste nyheterna