Viktiga poäng i svårt Skånerace

Publicerad 29 juni 2008, 17.47 av WestCoast Racing.

Sturup-racet blev inte säsongens bästa race för WestCoast Racing men teamet kan ändå lämna Skåne med nio nya poäng. Fredrik Ekblom konstaterade efter racet att man har varit så bra i år att en fjärde- och femteplats känns som en besvikelse.

Robins race startade på platsen bakom Ekblom och han låg där fram tills depåstoppen, på en sjundeplats. I samband med depåstoppen kunde Robin passera Ekblom och de två låg sen och jagade Johan Sturesson och Thed Björk som slutade tvåa och trea i racet. Robin var snabb mot slutet och började utmana när säkerhetsbilen togs ut efter en olycka mellan Robert Dahlgren och Mattias Andersson. Loppet avslutades bakom säkerhetsbilen och Robin summerade en fjärdeplats och nya viktiga poäng.
– Jag gjorde vad jag kunde idag men kvalresultatet gjorde racet extra svårt, sa han. Den här gången hade vi ordning på bilen i racet och det blev mitt bästa resultat på Sturup. Det var lite synd med säkerhetsbilen på slutet, jag hade bra hugg på Thed då och hade kunna ta en pallplats.

Även Fredrik kände att en pallplats hade varit möjlig men gled honom ur händerna. För honom försvann det i depåstoppet.
– Jag gjorde helt enkelt ett misstag och körde på ett däck i depån, berättade Fredrik efter racet. Det gjorde att depåstoppet tog tid trots ännu ett fantastiskt stopp av grabbarna. Där försvann min möjlighet att passera Sturesson och Thed Björk och en chans på pallen som det visade sig. Vi hade lite flyt ändå och alla målgångar i år har varit topp fem. Mästerskapsledningen tar jag tillbaka på Falkenberg!

Resultat Sturup Raceway 29/6:
1: Richard Göransson, BMW 35 varv
2: Johan Sturesson, Peugeot + 0,442
3: Thed Björk, Honda + 0,836
4: Robin Rudholm, BMW + 1,730
5: Fredrik Ekblom, BMW + 2,680

6: Tomas Engström, Honda + 3,044
7: Jan Nilsson, BMW + 5,927
8: Tomas Schie, Chevrolet + 7,206
9: Roger Eriksson, SEAT + 7,796
10: Tommy Rustad, Volvo + 8,735
11: Dick Sahlén, BMW + 10,157
12: Tobias Johansson, Mercedes + 12,675
13: Robert Dahlgren, Volvo + 4 varv
14: Mattias Andersson, Alfa Romoe + 4 varv

DNF:
Alexander Lvov, Joakim Ahlberg

Senaste nyheterna