Intensivt schema tänder Ekblom

Publicerad 26 juni 2008, 11.02 av WestCoast Racing.

De två senaste STCC-racen på Sturup har vunnits av Fredrik Ekblom och den regerande mästaren är själv lite förvånad över att det blivit så.
– Det är ingen direkt favoritbana men vi har haft flyt här och det är ju ganska trevligt måste man säga. Nu är vi tillbaka på Sturup igen och jag ska bevaka min mästerskapsledning. Det har gått väldigt bra så här långt men det är mycket kvar att köra om.

Det har sedan säsongsstarten i april körts race varannan vecka och det återstår nu två race innan ett sommaruppehåll väntar. Men det intensiva tävlingsschemat är något som Fredrik gillar.
– Jag måste säga att STCC har ett väldigt bra schema med race varannan helg, säger han. Det är klart bättre än DTM och WTCC där det är längre uppehåll under säsongen vilket är värdelöst. Det blir mer koncentrerat med det här schemat och det passar mig. Trots att vår säsong börjar relativt sent och slutar ganska tidigt hinner vi ändå med 11 race, med sju race innan ett sommarbreak och sen en finalspurt. Det är intensivt och bra.

Senaste nyheterna