Fredrik upp i mästerskapsledning

Publicerad 14 juni 2008, 18.23 av WestCoast Racing.

En av de bästa tredjeplatserna någonsin! Det utbrast Dick Jönsson-Wigroth efter stadsracet i Göteborg där Fredrik Ekblom körde in på en tredjeplats och tog över mästerskapsledningen. Robin gjorde ännu ett stabilt race, tog en sjätteplats och nya poäng.
– Vilken helg! Den här tredjeplatsen var pricken över i:t på en fantastisk helg på en väldigt välgjord bana och där vi hade över 2 500 gäster på plats, strålade Dick Jönsson-Wigroth. De som har anordnat det här racet har gjort ett fantastiskt jobb, här skulle jag vilja köra flera gånger per år.

Fredrik startade sexa efter att man inte riktigt fått till det i kvalet. I racet gjorde han ännu en av sina stabila insatser och kunde tack vare omkörningar och ett bra depåstopp klättra till en tredjeplats.
– Det här var en bra dag på jobbet, vi fick ut allt vi hade idag.. Målsättningen efter kvalet var att hålla bilen ren och hel och sikta på att ta tillbaka ledningen i mästerskapet. Det var ett tufft race men rent för min del, jag hade en fight med Robert Dahlgren som körde väldigt bra, stor respekt. Jag är jättenöjd, det här var allt vad vi hade.
Fredrik hade också väldigt positiva intryck från första helgen på den nya stadsbanan.
– Banan var väldigt fin och inramningen med mycket publik var fantastisk. Det här är en ny nivå för STCC.

Robin Rudholm startade åtta i kvalet – en avåkning in i räcket på kvalet gjorde att han inte kunde köra sitt Super Pole-varv. I racet satsade Robin på ett sent depåstopp och tog sig upp till sjätteplatsen, trots att han blev ordentligt påkörd i starten.
– Det blev en rörig start och jag blev duktigt påkörd vilket nog fick bilen att se ganska begagnad ut.
En sjätteplats och ännu en målgång betyder nya poäng för Robin – men han hade hoppats på mer.
– Jag fick nya poäng att glädjas åt och fortsätter samla både målgångar och poäng. Jag är glad att vi hade en bra speed i bilen hela dagen, tyvärr fick jag inte riktigt ut den i racet. Varven innan depåstoppet fastnade jag bakom Flash som var ett varv efter och utan det hade det nog kunnat bli en femteplats.

Resultat Göteborg City Race 14/6:
1: Thed Björk, Honda 45 varv
2: Thomas Schie, Chevrolet + 1,01
3: Fredrik Ekblom, BMW + 8,13
4: Tomas Engström, Honda + 10,43
5: Tommy Rustad, Volvo + 22,54
6: Robin Rudholm, BMW + 23,58
7: Jan Nilsson, BMW + 41,38
8: Tobias Johansson, Mercedes + 42,1
9: Richard Göransson, BMW + 1 varv
10: Carl Rosenblad, BMW + 1 varv
11: Andreas Simonsen, Audi + 2 varv
12: Joakim Ahlberg, BMW + 3 varv

DNF:
Robert Dahlgren, Johan Sturesson, Viktor Huggare, Roger Eriksson, Mattias Andersson

Senaste nyheterna