Förarna nöjda efter första testdagen

Publicerad 13 juni 2008, 18.48 av WestCoast Racing.

Den första dagens träningar är avslutade i Göteborg och för WestCoast Racing bjöd dagens andra träningspass på blandat resultat. Robin Rudholm fick kört 34 varv och hade ett bra test där han noterade fjärde bästa tid.
– Det har varit viktiga träningar idag och vi behöver alla varv vi kan få. Nu börjar banan kännas som den ska där man känner hur mycket man ka få ut av bilen och våga satsa lite mer, berättar Robin. Jag tycker allting känns jättebra just nu och bilen fungerar riktigt bra. Banan är inte lätt men den är väldigt kul att köra.

För Fredrik blev det bara 11 varv efter att han tidigt i passet blev påkörd av Tommy Rustad och vänster framhjul slets av bilen. Efter en lång tid i depån där teamet lyckades reparera bilen kunde Fredrik köra några avslutande varv. Han fick ändå med sig åttonde bästa tid från den andra träningen.
– Det var väldigt synd att vi fick stå så länge i det andra testet men bilen känns väldigt bra och jag har fullt förtroende för den. Grabbarna gjorde ett fantastiskt jobb att få ihop bilen innan passet var slut. Nu väntar ett test till imorgon innan allvaret.

Resultat, test 2 Göteborg City Race:

1: Thed Björk, Honda 47,4
2: Mattias Andersson, Alfa Romeo + 0,06
3: Thomas Schie, Chevrolet + 0,18
4: Robin Rudholm, BMW + 0,23
5: Tomas Engström, Honda + 0,37
6: Richard Göransson, BMW + 0,39
7: Carl Rosenblad, BMW + 0,44
8: Fredrik Ekblom, BMW + 0,62

Senaste nyheterna