Robin bärgade andraplats och viktiga poäng

Publicerad 1 juni 2008, 18.13 av WestCoast Racing.

Det blev inte som väntat för WestCoast Racing på Gelleråsen idag. Efter att Fredrik totaldominerat hela förmiddagen inklusive kval och Super Pole var det många som väntade sig en seger, inte minst Fredrik själv. Han drabbades dock av förare som försökte vinna race i första kurvan och Fredrik hamnade sist i fältet. Istället blev det Robin Rudholm som tog över flaggan i teamet och räddade många poäng med en stark andraplats.
– Det var kaos i starten och jag valde att backa av och ta det säkert, berättade Robin. Det blev viktiga poäng idag igen och det är jag nöjd med, även om jag kunde ha vunnit idag.
Efter att alla depåstopp var avklarade ledde Robin racet med c:a fem sekunder. Men ett oljespill ute på banan gjorde det halt och Robin hade svårt att hitta rätt spår igenom och tappade då ledningen.
– Jag höll på att åka av på oljan både i depåinfarten och ute på banan, sa han. Det var svårt att veta direkt på första varvet efter depåstoppet hur halt det var. Det var synd, det hade kunnat bli en seger. Men nu är jag trea i mästerskapet.

Seger såg det ut att vara som upplagt för vad gällde Fredrik som dominerade hela dagen, men han blev påkörd i starten och hamnade sist. Därefter gjorde han en fantomuppkörning och tog sig upp till en femteplats när motorn i hans BMW gav upp. Fredrik var uppgivet efteråt.
– Jag har nog aldrig varit med om maken att dominera så otroligt med 50 kg i bilen. Men sen tog det stopp när Engström körde på mig i starten. Jag kunde jaga mig ikapp igen men då gav motorn upp, jäkligt synd att det blev som det blev just en sådan här dag.

Dick Jönsson-Wigroth sammanfattade en blandad helg för teamet.
– Robin gjorde ett bra jobb idag och tog mycket viktiga poäng, han hade bara behövt något varv mer i oljan och hittat spåret så hade han nog kunnat hålla undan för segern. Fredriks race förstördes av förare som försökte vinna racet i första kurvan och vilket också drabbade Tommy Rustad.

Raceresultat topp 8, Gelleråsen 1/6:

1: Richard Göransson, BMW
2: Robin Rudholm, BMW + 1,276
3: Jan Nilsson, BMW + 12,747
4: Thomas Schie, Chevrolet + 15,795
5: Robert Dahlgren, Volvo + 20,465
6: Thed Björk, Honda + 22,991
7: Tobias Johansson, Mercedes + 26,962
8: Roger Eriksson, SEAT + 35,220

Fredrik Ekblom bröt.

Senaste nyheterna