Fredrik klassetta på Nürburgring

Publicerad 26 maj 2008, 11.19 av WestCoast Racing.

Det blev en klar klasseger för Fredrik Ekblom i par med Augusto Farfus och Jörg Müller i Nürburgring 24-timmars. De låg på en total sjundeplats i racet när Fredrik med tre timmar kvar lämnade över ratten till Jörg Müller för avslutningen. Tyvärr krockade Müller då med en Porsche och blev stående på banan. WTCC-förarna kunde dock själv ute på banan reparera bilen så den gick att köra tillbaka till depån. Där kunde teamet ta över reperationsarbetet och Augusto Farfus körde sen bilen i mål på en total trettondeplats och etta i klassen.
– Nu är man lite trött och sliten, pustade Ekblom ut efteråt. Det var synd på Jörgs olycka i slutet men det är så det är här. Vi klarade oss helt utan problem i 21 timmar trots mörker, regn och otroligt mycket bilar på banan.

Planen inför racet var att utnyttja dieselns bränsleförbrukning och köra så långa stinter som möjligt. Fredrik trodde på förhand att en topp tio-plats var möjlig om man kunde undvika problem.
– Ja, vår plan var att köra så långa stinter som man gick – 2 ½ timme mellan förarbytena, fortsätter Fredrik. Vi visste att om vi kunde göra det och undvika problem så var en topp-10 plats möjlig. Olyckan på slutet var tråkig, men vi ändå nöjda med en 13:e plats totalt trots det och en klasseger.

En kortare film från de sista timmarna med en intervju av Fredrik kommer upp under dagen, liksom bilder från tävlingen som kommer att finnas i bildgalleriet.

Senaste nyheterna