Bra första dag på Ringen för Fredrik

Publicerad 24 maj 2008, 10.32 av WestCoast Racing.

Fredrik Ekblom är på Nürburgring för att köra klassiska 24-timmars och de två första träningspassen är nu avverkade. Fredrik kör en helt nybyggd BMW 320 Diesel och den första dagen på banan har gått åt till att åter bekanta sig igen med de stora antalet kurvorna och tillsammans med WTCC-förarna Jörg Müller och Augusto Farfus hitta rätt i bilen.

I den kombinerade träningen och kvalet kvalade man in den nya bilen på första plats i klassen. Planen inför racet imorgon är att utnyttja bilens bränsleekonomi och se till att ha  bilen rullande hela tiden.
– Det är väldigt kul att vara tillbaka på Nordslingan igen, säger Ekblom. Körningen har fungerat bra idag och jag är nöjd med bilen. Men den är lite speciell att köra på grund av att det är en diesel. Den är väldigt snabb i kurvorna men rakt fram känns det inte som det händer så mycket. Det kan vara lite frustrerande ibland när man kör ikapp långsammare bilar i kurvorna som sen kan dra ifrån på rakorna. Men jag tycker vi har chanser till ett bra race, jag ser fram emot starten på lördag eftermiddag och tror att vi kan placera oss bra om vi får bilen att fungera, avslutar Ekblom.

Starten i det tuffa racet med över 200 startande bilar sker på lördag kl 15:00 med målgång på söndag kl. 15:00. Förutom Fredrik Ekblom är även Richard Göransson på plats på Nürburgring. Göransson kör för samma team, Schubert Motors, som Ekblom men i en Z4 i en högre klass och där är målsättningen en total pallplats. Teamet med Richard, Claudia Hürtgen, Jörg Viebahn och Stian Sörlie kvalade in på en total åttonde plats.
– Bilen känns väldigt bra och kvalet har gått riktigt bra, säger Richard. Dagen har rullat på utan problem och det ser bra ut inför imorgon.

Tävlingen kan följas live via live-tidtagning på http//www.24h-rennen.de. Under Webb-Tv eller genom att klicka här hittar ni en film från fredagens övningar producerad i samarbete med WestCoast Racing och Flash Engineering.

Senaste nyheterna