Ekblom utökade i mästerskapet

Publicerad 18 maj 2008, 19.25 av WestCoast Racing.

Däcksvalet avgjorde när Mantorp bjöd STCC-teamen på svåra förhållanden idag. Hela dagen präglades av kallt väder och regn som kom och gick. Inför racet regnade det och banan var blöt vilket gjorde däcksvalet kritiskt.

WestCoast Racing valde som de flesta andra att starta på regndäck vilket var ett säkrare val. Men redan efter fem varv visade sig banan vara så torr att slicks fungerade bättre. Teamet valde att stanna ute så länge man vågade för att se om regnet skulle återvända men med sönderkörda regndäck blev det till slut ett depåstopp för fyra slicks på båda bilarna. Fredrik Ekblom låg vid det här laget runt en femteplats men kunde efter depåstoppet ta sig upp till tredjeplatsen.
– Man får säga att det här ändå blev en stabil dag, sa han efteråt. Det fanns ingenting vi kunde göra åt Thed, han prickade rätt med att starta på slicks. Jag hoppades att Tommys regndäck skulle ta slut före mina men det blev tvärtom. Vi gjorde ändå ett bra depåstopp och efter det hände det inte så mycket mer utan det var bara att nöta på.
Med endast Thed Björk och Tommy Rustad framför sig var det här också en bra dag för mästerskapet, där Fredrik utökade sin ledning.
– Med maximal placeringsvikt i bilen är det svårt att sticka ut, så man får ta det man kan. Det här var en typisk dag helt enkelt och en bra dag på jobbet, avslutade Fredrik som nu leder mästerskapet med sju poäng.

För Robin var hela dagen på Mantorp fylld av diverse motgångar. På morgonträningen gjorde ett växellådsproblem att Robin endast kunde köra två varv. I kvalet började det regna precis när han skulle köra sitt Super Pole varv och han körde av. I racet startade han liksom stallkamraten på regndäck och hade en arbetsam eftermiddag som gav en femteplats.
– Jag fick med mig poäng hem idag också, något jag alltid ska ha med mig från en racehelg. Det här var en motig dag redan från morgonen men jag kunde ändå avsluta den med att hålla koll på femteplatsen i slutet och få med mig ytterligare poäng, sammanfattade Robin.

Resultat Mantorp Park 18/5:

1: Thed Björk, Honda
2: Tommy Rustad, Volvo + 6,6
3: Fredrik Ekblom, BMW + 16,2
4: Robert Dahlgren, Volvo + 27,2
5: Robin Rudholm, BMW + 30,2
6: Richard Göransson, BMW + 31,2
7: Jan Nilsson, BMW + 53,3
8: Thomas Schie, Chevrolet + 1:04.2
9: Tommy Kristoffersson, Audi + 1:05.9
10: Johan Sturesson, Peugeot + 1:06.4
11: Roger Eriksson, SEAT + 1:07.1
12: Tobias Johansson, Mercedes + 1 varv
13: Dick Sahlén, BMW + 1 varv
14: Viktor Huggare, BMW + 1 varv
15: Alexander Lvov, Audi + 3 varv
16: Tomas Enström, Honda + 6 varv

DNF:
Mattias Andersson, Alfa Romeo

En teaser från racefilmen finns nu under Webb-TV. Racefilmen kommer upp måndag kväll.

Senaste nyheterna