Vässat WestCoast

Publicerad 14 maj 2008, 09.16 av WestCoast Racing.

Efter två Skånerace är turen nu kommen till Mantorp Park mellan Linköping och Mjölby och det är ett vässat WestCoast Racing som leder båda mästerskapen. Fredrik Ekblom leder förarmästerskapet med fyra poäng och Fredrik och Robins jämna inledning gör att teamet har en 10-poängsledning i teammästerskapet. Fredrik Ekblom har inlett med en andraplats och en seger.
– Man får ju säga att det går ganska bra just nu, konstaterar han. Men att det går så bra är också ett resultat av hur väl förberett hela teamet är. Då blir det också bra resultat på banan.
Fredrik ser nu fram emot ännu en tävlingshelg även om det nu blivit lite svårare.
– Vi kör ju med full viktlåda i bilen samtidigt som det är några snabba förare som är ganska lätta. Det kommer att bli svårt men det här är ingen ny situation för oss och det gäller bara att fortsätta jobba på som vi gjort hittills.

Robin Rudholm har gjort sin bästa säsongsstart i STCC sedan han debuterade i serien. En tredjeplats på Knutstorp och en fjärdeplats på Sturup har gett 11 poäng och en fjärdeplats i mästerskapet.
– Jag ser fram emot Mantorp, säger Robin. Jag har gjort min bästa inledning hittills i STCC och det har gett mig arbetsro och gett mig och min raceingenjör Hannes tid att jobba vidare på bilen och inställningarna.
Robin lyfter också fram teamets förberedelser som en stor orsak till att säsongen har börjat så bra.
– Allting känns väldigt tryggt i teamet och hela teamet har haft en hög lägstanivå. Det känns som det är ett vässat WestCoast som åker till racerbanorna i år, avslutar Robin.

I de två racen på Mantorp ifjol blev det blandade resultat för teamet. I det första racet på våren slutade Fredrik tvåa efter att ha startat fyra. Robin slutade fyra och gjorde en rejäl uppkörning från sista plats där han hamnat efter att ha blivit avknuffad i starten. Finalracet i höstas blev en kort historia för teamet, teamets båda bilar var två av fem bilar som försvann redan i första kurvan.

Senaste nyheterna