Jämnhet och snabbhet i depån

Publicerad 12 maj 2008, 10.21 av WestCoast Racing.

Jämnhet och snabbhet. Så kan man sammanfatta teamets depåstopp under såväl förra säsongen som starten på årets säsong. En titt i depåstoppsstatistiken för i år visar att teamets bilar är med i toppen i båda tävlingarna när det gäller snabbaste depåstopp. Snabbast har man varit på Robin Rudholms bil där man i säsongsstarten på Ring Knutstorp gjorde tävlingens snabbaste depåstopp – 9,025 sekunder. Depåstoppet på Fredrik Ekbloms bil tog ytterligare sex tiondelar och var tävlingens fjärde snabbaste. En indikation på jämnheten är också att teamet även utförde depåstoppet på Carl Rosenblads bil och det stoppet var tävlingens näst snabbaste, en tiondel långsammare än Robins stopp.

Två veckor senare på Sturup Raceway gick det ännu snabbare, Robins stopp var tävlingens näst snabbaste på 7,99 sekunder och Fredrik Ekbloms stopp var det tredje snabbaste på 8,63 sekunder. Depåstoppen för WestCoast Racing utförs av Niklas som sköter lansen och ser till att bilen hissas upp och ner, Robin som ansvarar för bakhjulet och Patrik som ansvarar för framhjulet. Arne är den som är Car Controller och ger klartecken att köra iväg. Bakom de jämna och snabba resultaten ligger mycket träning förklarar Daniel Rahm, teamkoordinator och raceingenjör på Ekbloms bil.
– Vi siktar på att depåstoppen ska vara jämna och att osäkerheten för både oss och föraren ska vara borta när det är dags för depåstopp, säger han. Vi ska veta att varje gång vi gör ett depåstopp kommer det att vara ett bra stopp och dit tycker jag vi har nått nu. Killarna tränar hela tiden, både i vår depåstoppsrigg i garaget och ute på banor i mer skarpt läge.

Depåstoppen har blivit en viktig del av tävlingarna i STCC sedan de infördes 2006 och de flesta teamen idag har hjulbultar från NASCAR och högvarviga mutterpistoler. I helgen är det på Mantorp dags för nya snabba depåstopp när säsongens tredje deltävling körs.

Se en film av depåstoppet:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7pcI4tF1SfE[/youtube]

Senaste nyheterna