Trea och fyra i kvalet

Publicerad 4 maj 2008, 11.19 av WestCoast Racing.

En tredje och en fjärdeplats blev resultatet för WestCoast Racing i kvalet på Sturup Raceway idag. På träningen imorse var det idelt framhjulsdrivet i topp och bästa BMW var Robin på en niondeplats. Men till kvalet hittade teamet mer fart och var också enda BMW-bilar som gick vidare till Super Pole. Där blev det till slut en tredjeplats för Robin Rudholm och en fjärdeplats för Fredrik Ekblom.
– Det var väl inget klockrent super pole varv, det känns som vi hade kunnat pressa ut mer ur bilen. Men det här var vad vi kunde göra idag och andar startled är helt ok. Nu får vi sikta på att ta bilen i mål och ta mer poäng, sa Robin.

Fredrik med ännu mer vikt i bilen än Robin efter Knutstorp tyckte att fjärdeplats var ok efter omständigheterna.
– Varvet var helt ok och fyra startade vi ju även på Knutstorp, konstaterade han. Vi har en bra bil men i Super Pole gäller det att få ihop allt på ett enda varv. MEd tanke på att vi också har mycket vikt i bilen så tycker jag det är helt ok inför racet i eftermiddag.

Kvalresultat, topp 10 Sturup Raceway
1)    Robert Dahlgren, Volvo 1.07:111
2)    Thed Björk, Honda + 0,154
3)    Robin Rudholm, BMW + 0,829
4)    Fredrik Ekblom, BMW + 0,836

5)    Tommy Rustad, Volvo +1,172
6)    Johan Stureson, Peugeot + 1,296
7)    Richard Göransson, BMW
8)    Tomas Engström, Honda + 0,334 * nedflyttad fem platser
9)    Mattias Andersson, Alfa Romeo + 0,345 * nedflyttad fem platser
10)    Carl Rosenblad, BMW

Senaste nyheterna