Seger på Sturup!

Publicerad 4 maj 2008, 19.16 av WestCoast Racing.

Senast Fredrik Ekblom var på Sturup Raceway vann han – idag gjorde han det igen. Fredrik följde upp andraplatsen på Ring Knutstorp genom att idag vinna på Sturup vilket också var hans 20:e STCC-seger. Därmed tog han också över ledningen i mästerskapet, en ledning han inte planerar att släppa.
– Klart vi kör för en fjärde titel, sa Fredrik. Jag har ett fantastiskt team bakom mig och det behöver man för nå sådana här resultat.

Racet var en tät historia som för Fredrik var svårkört där han i början låg tätt bakom stallkamraten Robin Rudholm och mot slutet av racet låg klämd mellan Thed Björk med Mattias Andersson jagandes bakom sig.  Ledningen tog han över när Thed Björk och Robert Dahlgren framför honom krokade ihop.
– I hockeytermer kan man väl säga att det var ett skitmål. Vi var alla i ett trängt läge idag men jag hade flyt. Jag hade flyt sist vi var här också, tydligen passar Sturup mig ganska bra, avslutade Fredrik leende.

Robin Rudholm var med och slogs om pallplatserna hela racet men fick vika sig mot slutet och tog istället fjärdeplatsen och fem nya viktiga poäng.
– Det här var ett väldigt svårkört race, tyckte Robin. Jag var pressad hela tiden och det var ganska svårkört med mycket understyrning.  Sturup är inte min favoritbana och idag körde jag för poäng, därför är jag nöjd med fjärdeplatsen. Det var viktiga poäng att få med sig idag och min målsättning i år är att alltid få med mig poäng hem från en racehelg.

Fredrik låg tätt bakom Robin i racets första halva och det gav teamet huvudbry när bilarna framför drog ifrån samtidigt som andra förare pressade på bakifrån. Dick Jönsson-Wigroth pustade efter racet ut och gladde sig åt ett bra resultat i ett svårbedömt race.
– Vi tog en seger och många viktiga poäng idag så det blev en bra dag för oss. Men det var ett väldigt svårt race och det kan bli svåra situationer ibland när man har två teamkamrater som åker så jämnt med varandra. Det här kunde faktiskt slutat riktigt illa men nu blev det istället väldigt bra, och det kommer vi att glädja oss åt nu ett tag, avslutade han.

I år samarbetar WestCoast Racing också med Carl Rosenblad och sköter bland annat dennes depåstopp samt bilen mellan racen. Där blev det också poängutdelning – Rosenblad körde in på ett åttondeplats.

Resultat Sturup Raceway 4/5:
1: Fredrik Ekblom, BMW 35 varv
2: Mattias Andersson, Alfa Romeo + 1,665
3: Thed Björk, Honda + 2,263
4: Robin Rudholm, BMW + 9,134
5: Richard Göransson, BMW + 11,767
6: Johan Sturesson, Peugeot + 18,112
7: Jan Nilsson, BMW + 21,919
8: Carl Rosenblad, BMW + 26,367
9: Tommy Kristoffersson, Audi + 31,119
10: Tomas Engström, Honda + 31,519
11: Viktor Huggare, BMW + 1 varv
12: Dick Sahlén, BMW + 1 varv
13: Robert Dahlgren, Volvo + 5 varv

DNF:
Roger Eriksson, Tomas Schie, Tommy Rustad, Joakim Ahlberg, Alexander Lvov.

En försmak av filmen från helgen kan ni se här:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2kL_GwWA5SE[/youtube]

Senaste nyheterna