Avresa till Skåne igen

Publicerad 1 maj 2008, 10.14 av WestCoast Racing.

Knappt två veckor har gått sedan säsongspremiären och nu packas det för en ny resa till Skåne. Den här gången är det Sturup Raceway utanför Malmö som väntar, en bana med blandade minnen för teamet. Det bästa är utan tvekan från i höstas när Fredrik Ekblom säkrade STCC-guldet med ett race kvar att köra. Men resultaten på den knixiga banan var innan dess mindre bra för teamet. I premiärracet där blev det noll poäng efter att Robin Rudholm försvann redan i kvalet i en hemsk krasch utan egen förskyllan. Fredrik Ekblom som låg tvåa efter depåstoppet slutade 12:a efter att ett hjul trillat av.

Med dubbla pallplatser från premiären på Ring Knutstorp är det ett laddat team som tar sikte mot Skåne igen. Dick Jönsson-Wigroth tycker det är skönt att vara igång igen.
– Nu är vi inne i rytmen igen med race varannan vecka och det känns alltid bra, berättar han. Jag tycker inte det finns något att klaga på, vi har haft ett bra försäsongsprogram och det första racet är jag nöjd med. Nu är det bara att än en gång åka till en bana och göra jobbet och det känns helt enkelt stabilt för tillfället.

Robin håller med sin teamchef om att det hela känns bra och att det finns en stabil grund i teamet som ger styrka inför racen. Med det bakom sig siktar han på att fortsätta göra som planerat inför säsongen, ta bilen i mål i varje race och slåss i toppen.
– Det kommer att bli tufft i helgen eftersom det är många som har lätta bilar och det på en bana som det är svårt att köra om på. Det kommer bli viktigt att göra ett bra kval och få en bra start på racet. Jag tycker det känns bra för oss, vi har en bra grund set-up att utgå från och en bra koll på hur vi ska arbeta, säger Robin.

Sturup betyder säkrat STCC-guld för Fredrik Ekblom. Med det som senaste minne från banan ser även Fredrik fram emot helgen och det är en laddad förare som kortfattat beskriver känslorna inför helgen.
– Det ska bli kul att komma tillbaka. Vi har flaggan i topp och allt känns bra. Med lyckade tester och race i ryggen kan det inte kännas annat än positivt. Nu får vi se hur det översätts när vi är på banan igen, avslutar han.


Senaste nyheterna