Dubbla pallplatser i säsongsstarten

Publicerad 20 april 2008, 18.10 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing lämnar Ring Knutstorp och årets STCC-start med två pallplatser i bagaget. En stabil start för teamet och de båda förarna som är nöjda med racet och resultatet. Fredrik Ekblom startade fyra men visade med bland annat tävlingens snabbaste varv att han hade farten runt Knutstorp. Säkerhetsbilen kom ut efter första varvet på grund av en kollission men när omstarten gick några varv senare var Fredrik på hugget. Han låg tätt bakom Robin och kunde på varv 10 köra om. Några varv senare körde han även om Thed Björk och tog hand om andraplatsen men luckan upp till förstaplatsen var för stor och han fick nöja sig med åtta poäng.
– Jag tycker det var ett helt ok race, tyckte Fredrik. Jag hade lite bättre fart i bilen än Robin idag och han var schysst. När jag väl var förbi var luckan upp till Richard lite för stor och tyvärr körde han lika bra och snabbt som jag. Vi gjorde båda bra depåstopp så en andraplats var vad vi fick nöja oss med idag. Jag tycker att åtta poäng är en bra start på säsongen.

Robin Rudholm fick ta i riktigt hårt för sin tredjeplats idag men kunde ändå konstatera att han fått en av de bättre säsongsstarterna på senare år. Men han konstaterade att tredjeplatsen inte hade kommit enkelt till honom. En tuff omkörning på Thed Björk 9 varv från mål säkrade en pallplats.
– Jo, idag fick jag verkligen kämpa om tredjeplatsen. Thed gav inte lika mycket plats som jag gav honom tidigare i racet när mina däck var dåliga. Han blev nog överraskad av att jag var så långt upp på insidan där. Bilen kändes inte helt kry efter det men vi gick i mål och tog viktiga poäng och det är målet i år. Jag måste också ge en eloge till teamet som har gjort ett jättearbete under vintern, det märktes när det var dags för race, avslutade han.

Raceresultat Ring Knutstorp 20/4:

1: Richard Göransson BMW 36 varv
2: Fredrik Ekblom BMW + 4,621
3: Robin Rudholm BMW + 11,553
4: Tomas Engström Honda + 21,471
5: Mattias Andersson Alfa Romeo + 21,698
6: Jan Nilsson BMW + 26,051
7: Roger Eriksson SEAT + 27,294
8: Carl Rosenblad BMW + 32,619
9: Thomas Schie Chevrolet + 37,093
10: Thed Björk Honda + 51,716
11: Tommy Rustad Volvo 55,584
12: Tobias Johansson Mercedes + 1 varv
13: Dick Sahlén BMW + 1 varv
14: Joakim Ahlberg BMW + 1 varv

Senaste nyheterna