Laddat för säsongsstart

Publicerad 17 april 2008, 10.01 av WestCoast Racing.

Nu är det dags för säsongsstart. WestCoast Racing är på Ring Knutstorp i Skåne där årets STCC-säsong ska inledas och teamet kommer dit med starka resultat från försäsongstesterna i Sverige. Fredrik Ekblom och Robin Rudholm har varit med i topp på samtliga tester och med en delvis förstärkt organisation är det ett positivt team som ser fram emot säsongsstarten.
– Det känns väldigt bra, säger Dick Jönsson Wigroth. Det känns som teamet är bättre än någonsin tidigare och att alla i hela teamet verkligen är på hugget och är hungriga på att vinna. Det är en ganska skön känsla att ha som teamchef inför en säsongsstart. Nu kan det visserligen svänga väldigt fort i den här branschen men det känns som vi i alla fall har alla pusselbitar på plats inför helgen. Det ska bara visa sig på banan också men Fredrik och Robin ser väldigt taggade ut vilket är ett gott tecken.

Det har även visat sig på testerna att Fredrik Ekblom har sett taggad ut, på de fyra officiella testdagarna har han haft bästa varvtid två av dagarna och näst bästa varvtiderna de andra två dagarna. Ekblom som ifjol blev meste STCC-mästare när han tog sin tredje titel i mästerskapet och sin andra för WestCoast Racing är kvar i teamet och laddar upp för ett titelförsvar.
– Jag måste säga att jag är både glad och stolt att få köra för WestCoast Racing, berättar Fredrik. Säsongen ifjol var fantastisk, men ändå har teamet arbetat hårt på att förbättra sig på flera punkter och det har känts på försäsongstesterna. Visst är det bara tester men arbetet har fungerat väldigt bra och jag har ett kanonteam på min bil. Vi har en tightare organisation där alla vet vad de ska göra vilket är viktigt på racedagen när man måste ta tillvara på varenda minut. Nu är det skarpt läge som väntar på söndag, och då är det alltid en ny spelplan men det känns väldigt bra att åka ner till Knutstorp, avslutar han.

Robin Rudholm är också laddad inför helgen på Ring Knutstorp som är en av hans favoritbanor, en bana där han alltid har varit snabb. Robin har ägnat försäsongstesterna åt att trimma in samarbetet med sina nya ingenjör från Tyskland och tycker nu att man är redo för race.
– Det känns verkligen kul inför helgen och just nu sitter jag bara och längtar tills det ska dra igång, säger han.. Det känns i hela kroppen att det är dags
och jag har ett klart och tydligt mål för i år – att gå i mål i varje race och alltid göra mitt bästa. Kan jag bara lyckas med det kommer det här att bli en av mina bästa säsonger någonsin i min karriär, men det kräver en bra start nu i helgen. Teamet har visat att det alltid finns något som kan bli bättre med sina förberedelser i år, testerna har gått fantastiskt smärtfritt och hela teamet har gjort ett kanonjobb i sin planering. Detsamma gäller min egen körning, det finns alltid något som kan förbättras och jag tror och hoppas att man ska se en förbättring i år, avslutar en tänd Robin.

På den nya hemsidan finns nu också en särskild sektion för alla de filmer som har publicerats och kommer att publicerats. Det senaste klippet innehåller en presentation av Ring Knutstorp där Robin tar oss med på ett varv runt banan.

Senaste nyheterna