Fredrik snabbast igen

Publicerad 11 april 2008, 17.29 av WestCoast Racing.

Det blev ett lyckat genrep för WestCoast Racing på Karlskoga när det sista testet inför STCC-starten kördes idag. Fredrik Ekblom var än en gång snabbast och har nu varit etta två gånger och tvåa två gånger under de fyra senaste testdagarna. Fredrik är nöjd med testdagarna inför premiären.
– Det kan tyckas vara en klyscha men jag måste verkligen ge en eloge till hela teamet, säger han samtidigt som han tackar teamet. De har gjort ett helt fantastiskt arbete inför och under de här fyra testdagarna och då är det lätt att vara racerförare. Vi har inte haft några problem och har kunnat gå igenom allt vi har planerat och både varit snabba och effektiva. Jag känner mig nöjd inför premiären och det är skönt att avsluta med att vara under 1:07 på Gelleråsen en vecka innan premiären.

Robin noterade fjärde bästa tid i genrepet efter att ha arbetat på ett annat testprogram än Ekblom.
– Man vill alltid vara snabbast så klart men vi har provat en hel del olika grejer på min bil och har mycket data att gå igenom nu, säger han. Nu kan vi jämföra det med Fredriks bil som uppenbarligen har hittat helt rätt och se till att vi äre redo för premiären.

De fyra testdagarna har också inneburit mycket nytt för Robins nya raceingenjör. Hannes Trost har tillbringat två veckor i Sverige med teamet och i bilen på väg till Arlanda och flyget hem till Tyskland summerar han sina första intryck.
– Jag är erfaren som ingenjör men det har varit mycket nytt med både teamet och BMW:n under de här dagarna, konstaterar han. Jag tycker jag har kommit in väldigt bra i teamet. Vi har gjort massor med arbete på Robins bil under de här dagarna och teamet har hela tiden arbetat både effektivt och snabbt. Robin och jag har hittat vårt samarbete och nu ska vi se till att få utdelning för det i premiären, avslutar Hannes.

Testtider, Gelleråsen.

1) Fredrik Ekblom 1:06.953
2) Richard Göransson 1:07.109
3) Jan Nilsson 1:07.299
4) Robin Rudholm 1:07.319
5) Tomas Engström 1:07.364
6) Thed Björk, Honda Racing 1:07.385
7) Thomas Schie 1:07.430
8) Robert Dahlgren 1:07.685
9) Tommy Kristoffersson 1:07.920
10) Roger Eriksson 1:08.021

Senaste nyheterna