Effektiv testdag på Mantorp Park

Publicerad 10 april 2008, 11.10 av WestCoast Racing.

Fredrik Ekblom och Robin Rudholm var idag i farten igen i förberedelserna inför årets säsong. Den här gången var det STCC-test på Mantorp och teamet kan summera ännu en lyckad och effektiv tesdag. Fredrik Ekblom noterade dagens näst bästa tid med Robin Rudholm på platsen bakom, båda med rejält putsade tider jämfört med de bästa tiderna ifjol. Tiderna var dock inte lika viktiga som att gå igenom de på förhand bestämda testprogrammen och det gjorde man med råge. Ett exempel på det effektiva arbetet var att Fredrik och Robin under några varv på eftermiddagen även kunde byta bil med varandra och jämföra varandras inställningar, något Fredrik var väldigt nöjd med.
– Jag har nog aldrig under min karriär varit med om att kunna byta bil med teamkamraten och så direkt kunna jämföra varandras inställningar, sa han. Det är en oerhörd fördel att vi kan arbeta så och ger en väldig uppsida i testerna. Jag är nöjd med ännu en lyckad testdag och hela teamet och upplägget kring min bil fungerar perfekt.

Robin höll med sin stallkamrat om att det har varit en lyckad testdag på Mantorp. De båda kunde än en gång köra på olika testscheman och sen tillsammans gå igenom vad man lärt sig under dagen.
– Vi ska kika mer i detalj vad vi gjort idag men jag tycker det känns väldigt bra, berättar Robin. Precis som Fredrik säger så är det en väldig styrka att till och med kunna byta bilar med varandra och verkligen känna de olika skillnaderna. Det känns som vi är bra förberedda just nu.

Teamet åker nu vidare från Mantorp till Karlskoga imorgon för det sista officiella testpasset innan säsongsstarten nästa helg.

Senaste nyheterna