Fartfylld testdag på Knutstorp

Publicerad 4 april 2008, 14.57 av WestCoast Racing.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NBdDUuVSfTA[/youtube]

Fyra fartfyllda testdagar i Skåne har nu lagts till ända av WestCoast Racing som avslutade i topp på Ring Knutstorp. Fredrik Ekblom var endast en tiondel från att komma ner under minuten runt banan. Lika glädjande som farten är att det har blivit fyra väl fungerande testdagar med mycket varv vilket en trött med nöjd Ekblom konstaterar.
– Det är framför allt väldigt kul att vi kunde avsluta med att vara snabbast idag, säger han. Det är skönt för teamet att få med sig det efter att grabbarna har slitit hårt 16 timmar om dagen i fyra dagar med ömsom blåst, ömsom regn och inte alltför varmt. Vi är igång nu och det känns bra att vi har haft fyra dagar utan några problem och med mycket körning.

Robin Rudholm avslutade dagen med näst bästa tid och körde lite färre varv än Ekblom efter en hel del planerade set-up ändringar på bilen. Han tycker också att de fyra testdagarna har löpt på bra och är nöjd med att allting fungerar.
– Jag är nöjd, framför allt eftersom vi idag testade en hel del olika inställningar på bilen och ändå lyckades få mycket kört, sammanfattar Robin. Dessutom är det här ytterligare en dag i samarbetet med mig och min nya ingenjör och eftersom vi inte haft några bilproblem har vi verkligen kunnat fortsätta hitta varandra och vårt samarbete.

De fyra intensiva dagarna har ställt stora krav på både personal och bilar och Daniel Rahm ser nu fram emot några dagars genomgång av data och bilarna innan teamet nästa vecka drar vidare till Mantorp och Karlskoga för tester tordag och fredag.
– Idag tycker jag att vi har haft kontroll på allting hela dagen, säger Daniel. Vi har fått väldigt mycket gjort och trots att vi har kört oerhört mycket med bilarna de här fyra dagarna har vi inte haft några som helst problem med dem. Så det här har helt klart varit fyra bra testdagar för oss, avslutar han.

En film som dokumenterar en något uppsnabbad resning av tältet inför testerna finns att se till vänster. En sammanfattande film om testerna i Skåne kommer upp senare nästa vecka.

Testtider Ring Knutstorp 4 april.

1. Fredrik Ekblom 1:00.137
2. Robin Rudholm 1:00.223
3. Richard Göransson 1:00.272
4. Thed Björk 1:00.317
5. Thomas Schie 1:00.473
6. Tomas Engström 1:00.698
7. Jan Nilsson 1:00.787
8. Tommy Kristoffersson 1:00.865
9. Carl Rosenblad 1:00.873
10. Mattias Andersson 1:01.894
11. viktor Huggare 1:02.517
12. Dick Sahlén 1:02.596
13. Joakim Ahlberg 1:04.576

Senaste nyheterna