På testturne i Skåne

Publicerad 3 april 2008, 10.18 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing har precis genomfört tre välfyllda testdagar i Skåne, med två privata testdagar på Ring Knutstorp följt av en officiell testdag på Sturup Raceway. Stämningen är på topp efter tre lyckade testdagar där man både fått chans att testa i sol och regn på Ring Knutstorp och idag på Sturup genomfört ett digert testprogram. Fredrik Ekblom var näst snabbast på Sturup och pustade ut efter cirka 100 körda varv.
– Det känns som jag har kört flera hundra varv idag, sa han efteråt. Vi har kunnat gå igenom allt möjligt och även fått igång teamet och synka ihop vårt samarbete så jag är väldigt nöjd med dagen. Just nu vet jag inte riktigt vad vi har kommit fram till bara, vi ska sätta oss ner och gå igenom dagens testdata innan vi fortsätter mot Knutstorp imorgon.

Robin Rudholm körde liksom Fredrik runt 100 varv på Sturup idag och var även hand nöjd med hur testet genomförts.
– Just nu måste jag erkänna att jag är lite snurrig, sa han direkt efter testet. Vi har verkligen gått igenom allting idag och jag har inte haft en chans att smälta allt än men det blir kvällens arbete. Jag har också en ny ingenjör på min bil i år och nu har vi testat två dagar med varandra och börjar känna igen varandras röster över radion. Vi har fått igång vårt viktiga samarbete väldigt bra tycker jag, avslutade han.

Dick Jönsson-Wigroth sammanfattade testerna med att det har varit bra dagar att få igång teamet och framför allt de nya personerna i teamet i år.
– Våra första tre testdagar i Skåne har fungerat väldigt bra, berättade han. Vi har kunnat köra mycket alla tre dagar och fått en chans att få igång alla i teamet, testa igenom allt på bilarna och få in de nya i teamet så jag är nöjd så här långt.

Teamet åker ikväll tillbaka till Ring Knutstorp där man imorgon kommer att testa mellan kl. 9 och 16. Vi återkommer med testrapporter även från testdagen imorgon.

1: Thed Björk 1:01.512
2: Fredrik Ekblom 1:01.608
3: Mattias Andersson 1:01.831
4: Robin Rudholm 1:01.969
5: Richard Göransson 1:01.969
6: Carl Rosenblad 1:02.141
7: Tomas Engström 1:02.181
8: Jan Nilsson 1:02.377
9: Tommy Kristoffersson 1:02.525
10: Tomas Schie 1:02.592
11: Andrey Smetsky 1:03.258
12: Roger Eriksson 1:03.496
13: Viktor Huggare 1:04.168

Senaste nyheterna