WestCoast Racing åter på banan

Publicerad 13 mars 2008, 12.17 av WestCoast Racing.

En lång vinter är nu till ända och racingsäsongen 2008 börjar närma sig. Idag återvände WestCoast Racing till racerbanan igen när man på Falkenberg gjorde ett shake-down test av teamets båda uppdaterade BMW-bilar. Något som gladde Dick Jönsson-Wigroth.
– Äntligen är säsongen igång igen, sa han efteråt. Det var skönt för alla i teamet att komma igång igen, starta upp bilarna och rulla ut på banan. Det här blev den första av flera genomkörare inför säsongen och vi fick chans att gå igenom och se att allt fungerade och även testa lite depåstopp utanför riggen i garaget. Eftersom vi kan bilarna så pass bra kändes det lagom att inte åka längre än till Falkenberg för det första testet. Nu har det äntligen startat, avslutade han.

Robin Rudholm har en hektisk vinter fylld med mycket jobb utanför racingen bakom sig där han bland annat startat en egen reklambyrå. Känslan av att vara tillbaka i en racerbil på en racerbana var därför extra stark för honom.
– Jag hade ett stort leende när jag körde ut ur depån och ut på banan, sa han efter de första varven. Under en lång vinter glömmer man faktiskt bort hur fantastiskt kul det är att köra en riktig racerbil på en riktig racerbana så det var en härlig känsla idag. Trots att jag inte tänkt så mycket på racing under vintern kändes det som att ta på sig en gammal jacka som passar perfekt och där allt är där man förväntar sig. Allting fungerade och efter några varv kändes det precis som det kändes på Mantorp i höstas när jag senast körde. Det är riktigt gött att vara igång igen, och nu känns det i kroppen att uppladdningen har startat. Det är skitkul att vara igång igen.

Det är en känsla som även Fredrik Ekblom delar, och han var liksom Robin nöjd efteråt att vara tillbaka på banan och i BMW:n igen.
– Det var härligt att träffa hela teamet igen, och sätta sig i sin bil där allting passade och fungerade precis som jag kommer ihåg det, sa Fredrik. Det här var bara en liten försmak av vad som komma skall men det var en välsmakande förrätt. Nu väntar arbetet med att testa mer och hitta mer fart, utveckla oss och bilarna och finjustera en massa detaljer från ifjol. Vi var ju bevisligen väldigt bra ifjol, men det finns alltid saker som kan bli bättre och det är vad vi ska koncentrera oss på nu. Både jag och teamet har en del idéer vi har funderat på över vintern som vi ska testa nu, avslutade regerande STCC-mästaren.

Vädret var  bra under dagens shake-down där det var blandat med lite regn i början av dagen som sen försvann och ersattes med sol som torkade upp banan. I april kommer det att köras fyra officiella STCC-tester, den 3-4 april på Sturup och Knutstorp i Skåne och sen 10 april på Mantorp pch 11 april på Gelleråsen utanför Karlskoga

Senaste nyheterna