Lugn vinter för Fredrik

Publicerad 18 februari 2008, 10.56 av WestCoast Racing.

Det har varit en lugn vinter för Fredrik Ekblom sedan han vann STCC i höstas och tog sin tredje titel i mästerskapet. Han har ägnat större delen av tiden åt träning och jobbet på den egna bilfirman men det har även hunnits med en hel del annat också.
– Det har blivit lite dagar på snöskotern uppe i fjällen, vilket aldrig är fel som avkoppling och träning, berättar Fredrik. Just nu förbereder jag mig bara inför säsongen samtidigt som jag försöker koppla av lite. Men visst börjar man längta tillbaka till bilen igen.

En del av förberedelserna handlar om att förstärka teamet ytterligare inför årets säsong och det finns en del spännande saker som kommer att komma i teamet.
– Efter fjolårsäsongen har vi lagt ner mycket tid på att analysera vad vi gjorde bra och vad vi kan göra bättre, säger Fredrik. Jag har diskuterat en hel del med Dick och vo har hittat en del åtgärdsprogram som kan fungera bättre till nästa år. Vi måste till exempel vara mer effektiva när vi testar. Testtiderna är begränsade så det gäller att ta tillvara på de tester vi gör och hinna köra igenom allt vi vill gå igenom. Sen behövs det en ingenjör som är dedikerad min bil under säsongen, där var det inte en optimal situation ifjol. Så vi har haft en del att göra.

Det kan behövas för det väntar ännu en tuff säsong där Fredrik ska försvara sin STCC-titel.
– Vi säger så inför varje säsong men det är alltid lika sant. Årets mästerskap kommer än en gång att kräva extrem fokusering och att vi jobbar hårt. Det är flera team som storsatsar och marginalerna mellan vinst och förlust kommer att vara väldigt små. När testerna snart inleds och säsongen så småningom drar igång kommer det inte finnas utrymme för något annat än att tänka STCC hela tiden. Det är vad jag gör mig redo för nu, avslutar Fredrik.

Senaste nyheterna